27.11.2018

Sähköautoiluun liittyviä blogeja ja internetsivustoja

Mistä sähköautoa suunnitteleva saa lisätietoa tuosta kummallisesta liikkennöintivälineestä?

Sähköauto on edelleen suurimmalle osalle autoilijoista outo kummajainen. Saan säännöllisesti eri viestintäkanavista kysymyksiä sähköautoa harkitsevilta ja juuri sellaisen hankkineilta liittyen useisiin sähköauton käytön seikkoihin. Siksi on hyvä, että nettiin kertyy runsaasti aitoa kokemuspohjaista tarinaa useilta kirjoittajilta. 

Aloitan tähän keräämään koontia suomenkielisistä tietolähteistä niiltä osin, kuin itse niitä löydän ja saan vihjeitä kommentteia. Siispä, jos jonkun oma blogi tai seuraamasi kirjoittaja jää mainitsematta, niin kerrothan minulle siitä kommenttina.

Blogeja ladattaviin autoihin liittyen. Nämä eivät ole missään järjestyksessä, paitsi omani on tietenkin ekana :-) :

 • Sähköautoileva motoristi on minun oma blogini ja kirjoitan Autotien Tiensivusta alustalle. Blogi on pääosin kokemuspohjaista sähköautoilun tarinointia. Yritän aina kirjoittaa mahdollisimman rehellisesti ja avoimesti sähköautoilun iloista ja myös haasteista. Viimeaikoina kun uusin 40 kWh Leafini ei tarjoa enää arjessa samanlaista seikkailua, kuin edellinen 24 kWh Leaf tarjosi, niin entistä enemmän tarinointiin tulee myös yleistä näkökulmaa sähköautoiluun liittyen. Blogini keskittyy ainakin toistaiseksi hyvin puhtaasti BEV-autoihin. 
 • eAutoilija blogi keskittyy ennenkaikkea ladattavien autojen lataamiseen ja tarinointiin aiheen ympäriltä. Itse eAutoilija on pluginhybridiautoilija.
 • Oikosulku. Autovouhotuksen Tuomas Sauliala on erikoistunut sähköisiin voimalinjoihin. Erikoisalana sähköautot, latausjärjestelmät ja hybriditekniikat. Oikosulkublogista voi lukea hyvinkin monipuolista kerrontaa, jossa on realistisesti myös sähköautoilun haasteita kirjoitettuna. Tuomaksen kirjoituksia voi bongata myös printtimedioista.
 • OP-Kulku julkisee laadukkaita sähköautoilijan arki -blogitarinoita.
 • Ekoautoilu.fi on Hyundain maahantuojan sivustolla oleva laajasti ekoautoilusta kertova blogisivusto. Sisältää tietoa sähköautojen lisäksi myös hybrideistä ja kaasuautoista.
 • Käytetyllä Leafilla blogi sisältää kokemuksia käytettynä ostetun Nissan Leaf 24 kWh:n taipaleesta.
 • Autotalo Ampeeri on Pirkanmaalla oleva sähköautoihin erikoistunut autokauppa ja julkaisee myös asiasisällöltään arvokkaita blogitarinoita.
 • Viherautoilua blogi sisältää sähköautoilun kokemusksia.
 • Tessutellen blogi keskittyy Teslakokemusten jakamiseen.
 • Sähköautuus kirjoittaa kokemuspohjaisesti sähköautoilusta.
 • Liikun sähköllä blogi keskittyy kokemuspohjaiseen tarinointiin. Kirjoittajan taloudessa on kaksi sähköautoa ja muilla energiamuodoilla käyviä autoja ei sitten olekaan.

Internetsivustoja:

Facebookissa löytyy myös useita sähköautoiluun liittyviä ryhmiä ja sivuja:

Instagramissa löytyy myös runsaasti seurattavaa:

Tiedän että tässä oli vasta osa hyvistä sivustoista, Facebook-ryhmistä ja muista seurannan kohteista. Täydentelen tähän sitä mukaa, kuin niitä tulee vastaan.

Keskustelu

Tuukka
28.11.2018 09.57

En ehkä jo mainittujen blogien postausaktiivisuuteen yllä, mutta tässä oma Leafin ajokokemuksia käsittelevä blogini nimeltä Sähköautuus: http://sahkoautuus.blogspot.com/

Sähköautoileva motor
28.11.2018 17.33

Moi Tuukka,
voi kiitos, miten tuo jäikin pois. Lisään heti mukaan.

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

sähköauto

Arkisto

Blogin avainsanat

#evvintertour2020 (7) #rapdigate (3) ABB FIA Formula E (1) AIWAYS (1) Ajo-opetus (4) Ajo-opetus sähköautolla (4) Akku (26) akkuruohonleikkuri (1) akun koko (13) Ampera-e (2) Audi (4) Aurinkosähkö (1) Autonäyttely (17) BEV (197) BMW (4) Borgward (1) Chery (1) Citroen (2) Cooper SE (3) Daimler (1) DS3 (1) Ego (4) Ego Power + (1) eGolf (2) e-Golf (2) E-Mehari (1) Energiankulutus (18) Energica (3) e-Niro (2) E-Tense (1) eTROPHY (1) Eva (1) evlapland (1) evwintertour (1) Formula E (4) historia (1) Honda (1) hybridipyörä (1) Hyundai (13) i3 (4) IAA2017 (14) ilmansaaste (2) ilmastonmuutos (2) Ioniq Electric (7) I-PACE (2) Jaguar (2) kaasuauto (4) kattotaakka (3) Kattoteline (1) Kia (4) koeajoraportti (11) Kona (8) Käytetty sähköauto (7) Latauslaite (4) Leaf (38) Leaf+ (1) Leaf40kWh (27) Leaf62kWh (1) Liikennemyymälä (1) Lofootit (3) Mercedes Benz (1) Mini (3) Model 3 (5) Model S (3) Moottoripyöränäyttely (1) moottoriurheilu (4) MP 2017 (1) Nissan (41) Norja (2) omapaino (1) Opel (2) Opetuslupa (2) ostajan opas (2) Pikalataus (5) range (3) rata-ajo (2) Rekisteröintitilasto (56) Renault (6) Roadster (3) Skoda (1) Smart (1) Soul EV (2) sähköauto (175) Sähköauto talvella (16) sähköautokokemus (20) sähköautomatkailu (30) Sähköauton lataaminen (16) sähköbussi (1) Sähkökelkka (1) sähkölinja-auto (1) Sähkömoottoripyörä (6) Sähkönysse (1) sähköpyörä (5) sähköruohonleikkuri (1) Tampere (2) TEM-tuki (1) Tesla (14) Thunder (1) tietopankki (1) Toimintamatka (7) video (1) Volkswagen (3) VW (3) Zoe (10)
nwdb