Autorahoitus – nykyaikainen ja ympäristöystävällinen tapa hankkia auto

Autorahoitus on joustava, nykyaikainen ja ympäristöystävällinen tapa hankkia auto. Tutustu Autotien autorahoituksen mahdollisuuksiin heti!

Autorahoitus helpottaa suurta hankintaa

Auto on yleensä asunnon jälkeen suomalaisten kotitalouksien suurin yksittäinen hankinta. Harvalla on varaa ostaa uusi auto ilman, että auton hankintahintaa pilkotaan pienempiin ja helpommin pureskeltaviin osiin. Autorahoituksen kuukausikulut ovat helposti ennakoitavissa, ja auton jälleenmyyntiarvo otetaan huomioon jo rahoitusta laskettaessa.

Voit ottaa rahoituksen niin uuteen kuin käytettyyn autoon. LähiTapiolan autorahoitus on ketterästi mukana myös vaihtuvissa elämäntilanteissa: voit pyytää osamaksuun lyhennysvapaita kuukausia, muuttaa maksusuunnitelmaa, maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä tai jopa maksaa sopimuksen kokonaan pois ennen sopimuskauden päättymistä.

Vastaamme seuraavassa, mitä autorahoituksesta yleensä kysytään.

Mikä on autorahoituksen korko?

Autorahoituksen korko on suurin yksittäinen rahoituksen edullisuuden määräävä tekijä. Autolainan korko kannattaa siis vertailla tarkasti!

Toisin kuin pankista haettavassa autolainan korossa, vakuuden puute ei muuta autorahoituksen korkoa. Autorahoituksessa korkoon vaikuttavaksi lainanvakuudeksi riittää rahoitettava auto, sekä mahdollinen käsiraha, eikä lainaa varten tarvita erillisiä lisävakuuksia tai henkilötakaajia.

Lue lisää: Autorahoitus ja korko – muista nämä asiat

Mikä on autorahoituslaskuri?

Autorahoituslaskuri kertoo, mikä autorahoituksen kuukausierä on. Autorahoituksen laskuri on tärkeimpiä työkaluja autorahoituksen haussa.

Autorahoitus auttaa sinua uuden tai käytetyn auton maksamisessa. Autotie.fi-sivustolla sijaitsevan LähiTapiolan autorahoituslaskurin avulla pystytkin helposti selvittämään, paljonko unelmiesi auto maksaa.

Lue lisää: Autorahoituslaskuri – selvitä kuukausierä nopeasti

Voinko saada autorahoituksen heti?

Autorahoituksen päätöksen nopeus ja hakemuksen helppous on tärkeää, sillä kukapa ei unelma-auton löytyessä haluaisi vain kurvata autokaupan pihasta ilman, että tarvitsee hoitaa ikävää paperisotaa.

On mahdollista saada autorahoitus heti, kun autorahoituksen hakee oikeasta paikasta.

Lue lisää: Autorahoitus heti netistä – päätös nopeasti

Saanko auton osamaksulla ilman käsirahaa?

On mahdollista saada auto osamaksulla ilman käsirahaa. Käsirahan käyttäminen on kuitenkin suositeltavaa, koska sillä pystyy helpoimmin vaikuttamaan rahoitettavaan osuuteen ja näin ollen lainakuluihin.

Hankittaessa auto osamaksulla, tyypillisesti käsirahana maksetaan 10‒15 prosenttia auton arvosta. Voit käyttää myös vaihtoautoa käsirahana, mikä on useimmille auton vaihtajille normaali toimintatapa.

Lue lisää: Auto osamaksulla ilman käsirahaa

Mikä on sopiva autorahoituksen suuruus?

Autorahoituksen suuruuteen vaikuttaa monta tekijää. Maksamalla suuremman käsirahan voidaan rahoitettavaa osuutta pienentää huomattavasti. Tämä on järkevää, sillä se on tehokkain tapaa vähentää rahoituksen muita kuluja. Useissa tapauksissa käsirahana toimii vaihtoauto.

Kuukausierän suuruuteen voi vaikuttaa monella muullakin tavalla. Mitä suurempi autorahoitus, sitä suurempi kuukausierä. Toisaalta mitä pidempi autorahoitus on, sitä pienempi kuukausierä on.

Lue lisää: Autorahoitus 5000€, 10000€ vai 15000€?

Mikä on sopiva autorahoituksen pituus?

Autorahoituksen pituus vaikuttaa suoraan maksettavan kuukausierän suuruuteen. Mitä pidempi maksuaika on, sitä vähemmän autoa tarvitsee kuukausittain lyhentää. Pidempi maksuaika ei kuitenkaan tarkoita sitä, että autosta tulisi halvempi, vaan kulut jakautuvat pidemmälle ajalle.

Kokonaisuuden kannalta halvimmalla tavalla maksaa auto rahoituksella on suuremmat kuukausittaiset lyhennyserät. Autorahoitusta ja sen pituutta voidaan säädellä joustavasti asiakkaan maksukyvyn mukaan.

Lue lisää: Autorahoitus 60kk vai 72kk

Autorahoitus ilman vakuuksia

Autorahoitus onnistuu kätevästi ilman vakuuksia. Hankkimasi auto toimii autorahoituksen vakuutena, etkä tarvitse lainaa varten erillisiä lisävakuuksia mahdollisen käsirahan lisäksi tai henkilötakaajia.

Autotie.fi-sivuston kautta voit kätevästi etsiä itsellesi sopivaa uutta tai käytettyä autoa. Autotie.fi-sivustoon on kätevästi yhdistetty LähiTapiolan autorahoituslaskuri sekä tieto, mistä autoista on saatavilla päästökompensaatio.

Kun olet löytänyt mieleisesi auton, voit hetkessä tarkistaa laskurilla, paljonko kuukausittainen osamaksuerä olisi. Voit säädellä sopimuksen kestoa ja käsirahan osuutta löytääksesi itsellesi sopivan kuukausierän. Laskuri käyttää esimerkkilaskelmassa 6,9 prosentin korkoa. Todelliseen vuosikorkoon, johon sisältyvät lainan perustamiskulut sekä kuukausittaiset käsittelymaksut, vaikuttaa niin lainan pituus kuin käsirahan suuruus.

Pääset jättämään rahoitushakemuksen kätevästi auton ilmoitussivulta. Rahoitushakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, sillä se on vain ennakkopäätös. Rahoitushakemuksista lähetetään tieto kyseisen auton myyjäliikkeeseen, josta sinuun ollaan yhteydessä lopullisen luottohakemuksen tekemiseksi.

Näin autorahoitus on myös ympäristöystävällistä

Ympäristöystävällinen autoilu on tätä päivää. Jos rahoitat ja vakuutat auton hankintasi LähiTapiolan rahoituksella ja vakuutuksella, kompensoimme autosi ajamisesta aiheutuvat päästöt, joten voit ajella autollasi vastuullisesti ja hyvillä mielin.

Rahoitus ja vakuutus samasta paikasta

Kun olet hankkinut auton ja tehnyt rahoitussopimuksen, voit hoitaa laina-asioita kätevästi LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa. Voit tarkastella palvelusta osamaksusopimuksen tietoja ja laskuja, tarkistaa loppuvelan ja maksusuunnitelmasi, muuttaa omia tietojasi sekä hakea lyhennysvapaita kuukausia.

Autorahoituksen ohella LähiTapiola tarjoaa myös autovakuutuksia. LähiTapiolan kautta rahoitettuun autoon tuleekin hankkia kaskovakuutus, joka sisältää sekä kolarointi- että rahoitusturvan. LähiTapiolan kautta rahoitettuun ja vakuutettuun autoon päästökompensointi ei tuo lisäkuluja. Kompensointi voidaan hankkia autoon, jonka CO2- eli hiilidioksidipäästöt ovat alle 200 g/km. Päästökompensoitavissa olevat autot voit kätevästi tarkistaa osoitteessa Autotie.fi.

Autorahoituksen kautta hankittu auto on rahoitusyhtiön omistuksessa, kunnes auton laina on maksettu loppuun. Tämä ei kuitenkaan estä auton käyttämistä normaaliin tapaan. Esimerkiksi LähiTapiolan rahoittamalla autolla voit lähteä myös ulkomaan lomamatkalle, kunhan hankit LähiTapiolan asiakaspalvelusta tai verkkopalvelusta autolle maastavientivaltakirjan. Jos haluat myydä autosi kesken sopimuskauden, tulee osamaksusopimuksen jäljellä oleva velka olla kokonaisuudessaan maksettu ja ajoneuvon luovutusilmoitus tehtynä nimiisi. Sopimuskauden ajan olet auton haltija. Haltijana pystyt tarvittaessa tekemään ajoneuvolle liikennekäytöstä poiston Traficomin Oma Asiointi -palvelussa osoitteessa www.traficom.fi.

Lisätietoa autorahoituksesta

Lue lisää: Tietoa autorahoituksesta – 5 tärkeintä asiaa auton rahoittamisesta

Lue lisää: Autorahoitus ja autovakuutus

nwdb