10.02.2016

Sähköautojen ensirekisteröintien määrä nousi tammikuussa 2016

Näyttäisi silti siltä, että uusien sähköautojen ensirekisterointimäärien ennakointia 2016-vuodelle blogitekstissäni arvioimat määrät jäävät heti alkuvuodesta pahasti jälkeen. Tämä siitä huolimatta että ennakoin mielestäni maltillista kasvun kehittymisen jatkumista. Toki uskoin nousevaan kasvuun edelleen.

Miksi näin jo nyt?
Suurimpana tekijänä itse näen Nissan Leaf 30 kWh markkinoille tulon viivästymisen.

Leafin ensirekisteröintien määrä oli tammikuussa 2016 vain 3 kpl (edellisvuonna 5kpl).
Ei tämä tammikuun lukumäärä iso ole ollutkaan, mutta kun omissa laskelmissani oli, että uusia isommalla akulla olisi jo rekisteröity lähemmäs kymmenen kappaletta.

Tesla Model S:n rekisteröintimäärä sen sijaan kehittyi kuten olen ennakoinutkin.
Tammikuussa 2016 rekisteröitiin 10kpl uusia Tesla Model S, kun edellisvuoden lukumäärä oli 5kpl.Tesla Model X:n saapumista joudutaan vielä odottamaan aika pitkään. Myöskään BMW:n i3:stä tai Renault Zoesta ei ole vielä 11.2.2016 kuulunut mitään lisätoivoa Suomeen saapumimisesta.

 
Tesla on laajentanut supercharger verkostoan vuodenvaihteen tienoilla merkittävästi. Tämä omalta osaltaan lisää jo entisestään houkuttelevan auton rekisteröintimääriä 2016 vuonna.
 
Jyväskylän saatiin Pikalatausasema vuodenvaihteen tienoilla. Tämä on merkittävä sähköisen liikenteen pään avaus Keski-Suomen alueelle. Tämä ei vielä riitä merkittävään sähköautojen ensi rekisteröinti määrien kehittymiseen alueella, koska päätiet Jyväskylään Tampereelta ja Lahdesta eivät ole vielä lainkaan pikalatausverkoston kattavuus alueella, eikä Jyväskylästä pohjoiseen päin ole tarjolla kuin Teslan pikalatausasema.
 
Ei ole kuitenkaan näkyvissä mitään merkkejä että autoilijoiden kiinnostus sähköautoihin olisi laskussa. Päin vastoin sähköautojen houkuttelevuus tuntuu edelleen kasvavan. Tätä ruokkii tällä hetkellä voimakas autovalmistajien tulossa olevien uusien sähköautojen esittelemisen innokkuus.

Nämä tarjooman  ja latausverkoston puutteet tekevät sen, että ensimmäisen kuukauden perusteella en usko ennakoimani määrän 405 uutta täyssähköäautoa 2016-vuonna tulevan toteutumaan.
 


Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

BEV Rekisteröintitilasto sähköauto

Arkisto

nwdb