06.03.2017

Sähköautojen ensirekisteröinnit hyvällä kehityksellä edelleen tammi-helmikuussa 2017

Lähteet: Trafi ensirekisteröidyt henkilöautot merkin ja mallin mukaan sekä Trafin ajoneuvotilastot palvelu)

Täyssähköisten henkilöautojen ensirekisteröinnit olivat vielä tammi-helmikuun 2017 kumulatiivisessa tarkastelussa erinomaisella kehityksellä. Vuoden 2017 tammi-helmikuussa rekisteröitiin yhteensä 74 sähköautoa, kun edellisvuoden määrä oli 50 kpl.

Tammi-helmikuun kumulatiivinen sähköautojen ensirekisteröintien kehitys merkittävästi parempaa kuin muilla käyttövoimilla

Bensiini sekä erityisesti diesel autojen rekisteröintimäärät laskivat helmikuussa. Koko alkuvuoden kumulatiivisissa rekisteröintimäärissä sähköautot erottuvat selkeästi vielä paremmalla kehityksellään +49%. Myös sähköhybridien nousu näkyy kumulatiivisissa luvuissa.

kuvan lähde: Trafin ajoneuvotilastot (Huomioitavaa on, että tässä tilastossa on BMW:n sähköautojen kohdalla eroa omiin tilastoihini, koska Trafi laskee BMW i3 REX -mallin hybrideihin ja minä tilastoin sen sähköautoksi.)

 

Helmikuussa 2017 kaikilla käyttövoimilla käyvien henkilöautojen rekisteröintimäärät laskivat edellisvuodesta

Pelkästään helmikuun määriä tarkastellessa sähköautojen kehitykseen merkittävän tilastoheiton tekee vuoden 2016 Leafien rekisteröintipiikki 35 kpl, joka todennäkoisesti oli suurelta osin 30 kWh mallien täyttämistä maahantuojan jälleenmyyntiverkostoon esittelyautoiksi. Helmikuun määrä vuonna 2017 oli 28 kpl, joka jäi siis edellisvuoden 34 kappaleesta.

Tesla oli jälleen helmikuussa 2017 sähköautojen eniten rekisteröity merkki

Teslan Model S -autoja rekisteröitiin helmikuussa 10 kpl ja X:iä 6 kpl, joten Tesla oli jälleen eniten rekisteröity sähköauto helmikuussa 2017.

Hyundai Ioniqeja rekisteriin päätyi 3kpl, joka toki jää paljon tammikuun 13 kappaleesta. On uskottavaa, että Ioniqeja on myyty merkittävästi enemmän, mutta niillä on ollut tilaajien kertoman mukaan jopa 6kk jonotusaikoja.

Leafeja rekisteröitiin helmikuussa 4kpl, joka on linjassa muiden kuukausien kanssa, mutta toki poikkeaa siis merkittävästi 2016 helmikuun rekisteröintipiikistä.

BMW i3:sia rekisteröitiin kaksi kappaletta, joista toinen oli REX-mallia.

Yksittäiset MB, VW sekä Nissan EN-V sähköautotkin rekisteröitiin helmikuussa henkilöautoiksi.

Vasta kevät ja kesä alkavat näyttämään 2017 vuoden todellista sähköautojen rekisteröintimäärää

On uskottavaa, että Ioniqien toimituksia nyt odotetaan. Zoe tulee tietoni mukaan ennen kevättä Suomeenkin. Näistä johtuen vasta keväällä tai kesällä alkaa näkyä todellinen vuoden 2017 sähköautojen rekisteröintien määrä.

Näiden lisäksi on hyvin varmaa, että monet sähkautoa suunnittelevat odottavat nyt myös Tesla Model3 ja Opel Ampera-e mallien markkinoillemme tuloa. Niitä tosin saadaan odottaa vielä ainakin vuoden 2018 puolelle.

 

Lisään vielä tähän loppuun sähköautot -Nyt! -facebookryhmässä tulleen kysymyksen johdosta kaikkien kuukausien sähköautojen rekisteröintimäärät vuoden 2015 tammikuusta alkaen.

 

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

BEV Rekisteröintitilasto sähköauto

Arkisto

nwdb