22.09.2016

Sähköautoilija kiittää Ikeaa latauspisteistä

Asiakasta on kuultu Ikeassa!

Olen antanut asiakasehdotuksia Ikealle sähköauton latauspisteen tarpeellisuudesta Ikea-myymälöiden pihoissa.
Samaa viestiä on varmasti mennyt useilta muiltakin sähköautoilijoita, myös useissa maissa.

Ikea aloittikin jo hieman aikaisemmin joillakin muilla markkina-alueilla sähköautojen latauspisteiden asennukset,
Nyt nämä ovat ilmestyneet Suomessakin Ikea-myymälöiden parkkipaikoille.
 


Asioinnin aikaiseen lataamiseen Type2-rasia on oikea valinta

Tampereen Ikean pihaan oli ilmestynyt kaksi lataustolppaa, joista voi samanaikaisesti ladata neljää sähköautoa.
Type2-rasia tarjoaa enimmillään 3-vaihevirrasta 22 kW lataustehoa. Nämä rasiat on säädetty antamaan enintään 16A 1-vaihelatausvirtaa, joka esimerkiksi Leafissa tarkoittaa noin 3,2 kW lataustehoa.Ilmaista asioinnin aikaista lataamista ilman tunnistautumistarvetta

Ainakin nyt heti latauspisteen auettua oli lataaminen testatessani ilmaista ja mitään tunnistautumista ei tarvinnut tehdä. Käytön helppouden ja toimivuuden kannalta toivon näin jatkuvankin. Imaista lataustakin perustelee 16A latausvirtaan rajaaminen. Tämä lataustehoa rajaaminen saattaa johtaa siihen, että lataamista tekevät ne asiakkaat, jotka latausta oikeasti tarvitsevat. Pelkästään ilmaista latausta etsivät eivät usein jaksa jäädä odottamaan tuntikausiksi akun täyttymistä. Ja tämä on siis hyvä asia, koska nämä liikkeiden pihoissa olevat latauspisteet on tarkoitettu nimenomaan asioinnin aikaiseen lataamiseen.

16A eli 3,7 kW latausteho on riittävä asioinnin aikaiseen lataamiseen

Ikeassa asiointiin tuppaa kulumaan helposti vähintään tunti, joskus parikin jos on yhtään isompia ostoksia tehtävänä ja käyttää hyvän ja edullisen ravintolan palveluita samalla. Niinpä näistä ehtii saada asioinnin aikana helposti 3 - 7 kWh sähköä akkuun. Oma Leafini jatkaa tuolla matkaa toki vain 19 - 43 km, mutta joillekin tuokin saattaa olla se ratkaiseva ero, että Leafilla pääsee sujuvasti Ikeaan ja kotiin takaisin. Suurempia lataustarpeita varten kannattaa jo ennen Ikeaan menoa käydä Lahdesjärven ABC:ltä käydä lataamassa pikalaturista esim noin 70% tasolle ja sitten jatkaa asioinnin aikana latauksen Ikeasta lähes täyteen tai täyteen asti.

Hyvää kuvaa Ikean vastuullisuudesta
Minulle ja todennäköisesti useille muille sähköautoilijoille sekä niistä kiinnostuneille nämä latauspisteet antavat Ikean vastuullisuudesta lisää positiivista mielikuvaa.

Kiitos Ikealle.


 

Keskustelu

Ei kommentteja

Uusimmat kirjoitukset

nwdb