28.06.2016

Nissan Leaf aiheisia videoita

Nissan Leaf aiheisia videoita

Tälle sivulle linkitän videoita omalta Youtube-kanavaltani, jos niitä saan tehtyä.
 

Ioniq Electric esitteyvideo

Katso myös matkakertomus 280 km matka Viitasaaren mökille

 

Leaf kohteena dronekuvausharjoituksissa Viitasaaren mökkitiellä

<i
 
 

Kun Leafin kuljettaja moottoriöljyä joutui lisäämään

Muistoja menneistä autoilun ajoista... 
:-)
 

Leaf käy tankilla

Ohikulkija hieraisi silmiään: "että mitähän v*tt**, kohta alkaa.." 
Nyt on sähköauton kuljettaja mennyt sekaisin. Tankkaako dieseliä vai 98:a?
 
 

Jyväskylän uuden Prisman sähköauton latauspiste

Latauspiste uusitussa Seppälän Prismassa löytyy P-hallin perältä.
Operoijana Virtapiste.
 
 

Mistä näitä Eco-puita oikein kasvaa?

Keski-Suomen matkailussa on hyvin tyypillistä, että 24 kWh akun kapasiteetti joudutaan käyttämään tarkoin säästellenkin täydestä lähes tyhjäksi saakka. Tämä ajotyyli tuo aika maksimaaliset Eco-puut Leafin näyttöön. 
 
Reissulla, jolla tämän videon tallensin, ei ollut tarvetta äärimmäiseen säästelyyn koska keli oli niin hyvä, joten ei aivan täyttä viittä Eco-puuta.
 
Eco-puut kuvaavat Nissan sähköautojen ympäristövaikutuksia. Nissan Carwings-sivustolta voi halutessaan katsella maailmanlaajuisestikin Eco-puiden kehitystä. (rehellisesti sanoen niillä on itselle hyvin vähäinen käytännön merkitys, mutta hauska pikku yksityiskohta kuitenkin.)
 
 

 

Nissan Leaf pakoäänitehostein :-)

Aina aika ajoin kuulee "polttomoottoriautomiehiltä", kuinka ihania ne äänet ovat. No tältä kuulostaisi Leaf polttomoottoriauton äänillä:
 

Ja jos ei äskeinen kuulostanut tarpeeksi miehekkään mahtipontiselta, niin tässä oikein dieselin äänillä:

 

Nissan Leaf 30 kWh koeajo

Tein 1.3.2016 Nissan Leaf 30 kWh mallilla pitkän matkan koeajon Espoosta Viitasaarelle.
Tarkoitukseni oli selvittää, kuinka pitkälle Leafilla pääsee käyttäen vain julkisia sähköautojen latauspisteitä. Pääsee Pihtiputaalle asti.
 
Tässä videossa on Viitasaaren mökillä tehty esittelyvideo autosta.
 
 

Nissan Leafilla (24 kWh) perheen hiihtoloma-talvimatkailua Kangasalta Viitasaarelle 265 km

Tässä on videokooste talvisesta hiihtolomaretkestämme Kangasalta Viitasaarelle.
Tässä linkissä on blogikirjoitukseni retkestämme: 
Nissan Leaf sähköautolla Kangasalta Viitasaarelle mökkeilemään
 
 

Nissan Leafin lämmityslaitteen kytkeminen pikalaturilla nostaa pikalaturin antamaan kokonaistehoa!

Nissan sähköautoilijat -FB-ryhmässä nousi jokin aika sitten keskusteluun, että miten Leaf ja pikalaturi osaavat toimia yhteen hiileen. Kun on pikalataus jo käynnissä, ja kytkee lämmityslaitteen päälle, niin jakautuuko pikalaturilta tuleva teho akun ja lämmityksen tarpeen välillä? Vai nouseeko pikalaturin antama kokonaisteho?
 
Itsekin olin jo sitä mieltä, että kyllä se taitaa teho jakautua. Mutta onpas mukava olla taas väärässä. Tein tänään 12.2.2016 testiä Tiiriön ja Hyvinkään ABC-asemien pikalatureilla. Molemmissa tapauksissa selvästi nähtävissä että pikalaturi osaa nostaa antamaansa tehoa lämmityslaitteen tarpeen verran vaikka se kytketään päälle/pois kesken pikalatauksen useita kertoja. Hyvä näin!
 
Ohessa vielä lyhyt videonpätkä aiheesta:
 
 

iPhonen soittoäänen tekeminen itse iTunesilla, välillä yksi ei- Leaf-videokin :-)

Nyt ei liity sitten niin mitenkään sähköautoihin eikä edes Leafiin!
Niin usein tapaan ihmisiä, joilla ei tunnu olevan tietoa kuinka yksinkertaista oikeastaan onkaan tehdä itse iPhoneen soittoääni mistä tahansa iTunesissa (OSx) olevasta kappaleesta (oltava ostettu, suojaamaton kappale tietenkin). Niinpä tein tänne videon, jonka voin jakaa kysyjille jatkossa :-)
 
 
 
 

Nissan Leaf ajodata Carwingsistä OSx Numbersiin

Windowsiin tai Macin Exceliin Carwingsin ajodata aukeaa hieman helpommin, ja välisummat-toiminnolla on helpommin tehtävissä eritasoisia yhteenvetoja ajodatasta.
 
Mac-käyttäjät, jotka haluavat käyttää (uuden Macin ostajille ilmaista) Numbers-taulukkolaskentaohjelmaa, joutuvat näkemään pienen vaivan saadakseen Carwingistä tuodun ajodatatiedoston auki. Ensin on muokattava esimerkiksi Texturissa sarkainerottimena toimiva pilkku puolipisteeksi. Sen jälkeen tiedosto aukeaa nätisti Numbersiin. Toinen ero on se, että Numbersissa ei ole Excelissä tuttuja välisummat- tai pivot -toimintoja. Niinpä videossa on esitetty malli, jolla Numberississa voi tehdä välisummat-toiminnon korvaavia yhteenvedot taulukoita.
 
Itselleni olen tehnyt Numbersiin taulukon, jossa on koko vuoden ajodatat. Olen tehnyt siitä koontitaulukon, jossa on päivittäiset ajot sekä toisen koontitaulukon, jossa on kuukausittaiset ajodatat. 
 
 

 

HUOM! LeafLink ei enää/tällä hetkellä toimi: Leaf Linkillä navigointikohteen lähettäminen Leafin navigaattoriin

Leaf Linkillä on etenkin matkalla jo ollessa kätevä Google-haulla etsiä kohde, ja lähettää sen tiedot suoraan Leafin navigaattoriin. Tässä ohje käyttöönottoon ja lopussa ohje käyttämiseen.
 

LeafSpy käyttöönotto iPhonessa

LeafSpy on minulle kolmanneksi tärkein Leafin lisävaruste. Siitä on apua kun Leafilla ajetaa yhtään vähäistä enemmän. Käyttöön tarvitaan sopiva ODB-lukija/WiFi-lähetin.
 
 

Nissan Leaf keskinopea lataaminen Type2

Tässä videossa esittelen Nissan Leafin lataamista ns. keskinopeasta Type2-rasiallisesta laturista. Autossa on lisävarusteena valittu 6,6 kWh sisäinen laturi (vakiona 3,3 kWh). Leaf lataa siis Type2-rasiallisesta laturista enimmillään 6,6 kWh. Käytännössä tyhjä akku täyttyy silloin noin neljässä tunnissa. Itse pidän Leafin tärkeimpinä lisävarusteina 1: 6,6 kW laturi, 2: Type2-Type1 -latauskaapeli, 3: LeafSpy ja ODB-lukija.

 

 

Nissan Leaf pikalataaminen (ABB)

Oheisessa videossa esittelen Nissan Leafin pikalataamista ABC Lahdesjärvellä sijaitsevassa pikalaturissa. Lataushetkellä keli on -22 astetta pakkasella. Akut ovat kuitenkin jo ajossa lämmenneet plussan puolelle.

 

Nissan Leaf -22ºC toimintasäde

Tein 18.1.2016 -22 asteen kelissä toimintasädetestin Nissan Leaf Acenta 2015-autolle, jossa siis on ilmalämpöpumppu.

  • Testi oli mukavuuspainoitteinen, eli ajon aikana haluttiin säilyttää autossa mukavuuslämpötila. 
  • Keli oli -22ºC, kevyttä pakkaslumisadetta
  • Ajettu edestakainen matka yhteensä noin 61 km.

 

 

HUOM! LeafLink ei enää/tällä hetkellä toimi. Esilämmityksen käynnistys LeafLink vs Nissan EV -iPhone apps

Ensimmäinen video käsittelee käytännön eroa, miksi käytän esilämmityksen ohjaamiseen aina LeafLink-sovellusta Nissanin oman asemasta. Vaikka ero käynnistysvaiheessa ei olekaan kuin 10 sekunnin luokkaa, niin on se juuri se merkityksellinen ero, joka käyttäjäkokemukseen tulee.
 
Toista viitsii käyttää milloin vain, toisen käyttämisestä tulee vaivaantunut olo. Lisäksi LeafLink on toiminut usein, vaikka Nissanin oma ei ole toiminut lainkaan.
 

Nissan Leaf ECO-napilla ei vaikutusta lämmityslaitteen toimintaan

Tein testin, jolla halusin selvittää, vaikuttaako Nissan Leaf Acenta 2015 (ilmalämpöpumppu) ECO-napin päällä olo jotenkin auton lämmitys/ilmastointilaitteen toimintaan. Ajatus oli netin keskusteluiden perusteella, että ECO-napin päällä oleminen lisäisi Leafin ikkunoiden huurtumista. Mitään todisteita en saanut sille väittämälle, että ECO-nappi vaikuttaisi lämmityslaitteen toimintaa mitenkään. Edelleen uskon, että ECO-nappi vaikuttaa vain kaasun vasteeseen, joka olisikin oikea ratkaisu. Erikseen on B-ajomoodi, joka lisää regeniä. Sitten pitäisi olla erikseen ILP-laitteessa ECO-ominaisuudet. Tavallaan ne nyt onkin.
 
 

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Leaf Nissan sähköauto video

Arkisto

Blogin avainsanat

#evvintertour2020 (7) #rapdigate (3) ABB FIA Formula E (1) AIWAYS (1) Ajo-opetus (4) Ajo-opetus sähköautolla (4) Akku (26) akkuruohonleikkuri (1) akun koko (13) Ampera-e (2) Audi (4) Aurinkosähkö (1) Autonäyttely (17) BEV (197) BMW (4) Borgward (1) Chery (1) Citroen (2) Cooper SE (3) Daimler (1) DS3 (1) Ego (4) Ego Power + (1) eGolf (2) e-Golf (2) E-Mehari (1) Energiankulutus (18) Energica (3) e-Niro (2) EQC400 (1) E-Tense (1) eTROPHY (1) Eva (1) evlapland (1) evwintertour (1) Formula E (4) historia (1) Honda (1) hybridipyörä (1) Hyundai (13) i3 (4) IAA2017 (14) ilmansaaste (2) ilmastonmuutos (2) Ioniq Electric (7) I-PACE (2) Jaguar (2) kaasuauto (4) kattotaakka (4) Kattoteline (1) Kia (4) koeajoraportti (12) Kona (8) Käytetty sähköauto (7) Latauslaite (4) Leaf (38) Leaf+ (1) Leaf40kWh (27) Leaf62kWh (1) Liikennemyymälä (1) Lofootit (3) Mercedes Benz (2) Mini (3) Model 3 (5) Model S (3) Moottoripyöränäyttely (1) moottoriurheilu (4) MP 2017 (1) Nissan (41) Norja (2) omapaino (1) Opel (2) Opetuslupa (2) ostajan opas (2) Pikalataus (5) range (3) rata-ajo (2) Rekisteröintitilasto (58) Renault (6) Roadster (3) Scania (1) Skoda (1) Smart (1) Soul EV (2) sähköauto (175) Sähköauto talvella (16) sähköautokokemus (20) sähköautomatkailu (31) Sähköauton lataaminen (16) sähköbussi (1) Sähkökelkka (1) Sähkökuorma-auto (1) sähkölinja-auto (1) Sähkömoottoripyörä (6) Sähkönysse (1) sähköpyörä (6) sähköruohonleikkuri (1) Tampere (2) TEM-tuki (1) Tesla (14) Thunder (1) tietopankki (1) Toimintamatka (7) video (1) Volkswagen (3) VW (3) Zoe (10)
nwdb