06.09.2018

Elokuussa sähköautojen ensirekisteröinnit jatkoivat vahvaa kehitystään

Elokuussa 2018 ensirekisteröitiin yhteensä 70 kappeletta, joka on lähes kaksinkertainen määrä edellisvuoden elokuun 37 kappaleeseen verrattuna. (Minun tilastoissani on aina mukana BMW i3:sta myös REX-mallit, lähde: Trafi.fi)

Tammi-elokuussa on tänä vuonna rekisteröity yhteensä 482 sähköautoa, joka on noin 36% viime vuden vastaavan ajankohdan määriä enemmän.

Elokuussa eniten rekisteröitiin sähköautoista Nissan Leafeja 22 kappaleellaan ja koko vuoden ajaltakin Leaf on eniten rekisteröity sähköauto Suomessa 160 kappaleellaan.

Ioniq Electricejä saatiin Suomen toimituksiin ja rekisteröintiin 16 kappaletta, joka on suurempi määrä, kuin koskaan aiemmin yksittäisenä kuukautena aiemmin.

Myös e-Golfien 13 kappaletta on mallin kaikkien aikojen suurin yksittäisen kuukauden rekisteröintimäärä.

BMW:n i3:sia rekisteröitiin elokuussa kahdeksan kappaletta, joista kaksi oli REX-mallia.

Muilla merkeillä olikin sitten elokuussa hiukan hiljaisempaa. Kuitenkin nostan muista merkeistä huomioitavaksi myös kaksi Jaguar I-PACEa, joita siis on saatu Suomeen jo yhteensä neljä kappaletta. Ainakin kaksi näistä taisin nähdä viime viikonloppuna suuressa sähköautotapahtumassakin ja taitavat olla maahantuojan esittelykappaleita.

Mielenkiintoista tulee olemaan nähdä, miten ja milloin Jaguarin toimitukset todenteolla alkavat. Tai milloin alamme saada Kona Electriciä Suomeenkin? Entä Teslan Model 3:sia? Tai vaikka nyt juuri esiteltyjä Audin ja Mersun sähkiksiä?

Mainitsen vielä, että elokuussa 2018 rekisteröitiin plugin hybrid-sähköautoja yhteensä 441 kappaletta, kun viime vuonna elokussa määrä oli 227 kappaletta, eli ladattavien hybridienkin määrät jatkavat vahvalla kehityksellä.

Elokuussa käytettyinä maahantuodut

(lähde: Verohallinto, taulukoita ajoneuvojen sovelletuista verotusarvoista)

Elokuussa verotuspäätöksen sai yhteensä 18 täyssähköistä henkilöautoa. Fyysisesti nämä autot on siis todennäköisesti tuotu aiemmin maahan, mutta verotuspäätös on kirjattu elokussa.

Bemarin I3:set (sis REXit) oli suosituin seitsemällä kappaleellaan ja Tesla kuudella kappaleellaan seurasi aivan perässä. Tesloista yksi oli Model X -mallia.

Opel Ampera/Chevrolet Volt olivat jälleen enemmän maahantuotu lähes sähköauto, kuin kaikki sähköautot yhteensä käytetyissä.

 

 

 

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

BEV Rekisteröintitilasto sähköauto

Arkisto

nwdb