27.07.2016

Liikaa unta Jaguarissa

Teksti ja kuva: Arttu Lustig

Tyttäreni ja mummuni kanssa päätimme tehdä pienen retken sukumme mökille. Kippasimme tyttäreni kanssa mummelin kotoaan kyytiin ja huristelimme kohti kesälaidunta muistellen vanhoja sekä arvioiden tulevia ja meneviä säätiloja. Aamupäivästä saapuessamme lähimökkien yhteiskäytössä olevalle pysäköintialueelle huomasimme jotain poikkeuksellista. Tavallisesti asiallisten mökkeilyautojen sijaan pysäköintialueella oli metsän armoilla uudehko Jaguar. Kenellä täällä päin on muka kertynyt massia päälle hienon Jaguarin verran, kun vuosikymmeniä mökeille oli saavuttu autoilla, joilla ei ole tarvinnut varoa oksia tai tienpintaan nousseita kiviä? Pikaisella kurkkauksella näytti, että kesäistä metsää heijastelevan lähes virheettömän Jaguarin maalipinnan takaa sisätilat olivat ahdettu täyteen vaaleaa nahkaa ja puupaneelia.

Olin hämmentynyt tästä vuosikymmenien autoharmoniaa rikkovasta näystä. Asetuttuamme aloillemme ja pientä purtavaa nautittuamme päätin käydä katsastamassa uudemman kerran tätä poikkeuksellista ilmestystä. Olihan myös mahdollisuus ottaa metsän suojissa kunnon katseet tuoreen Jaguarin sisätiloista välittämättä siitä, kertyisikö innostuksen kiihdyttämästä hengityksestä hiukan höyryä auton laseihin.

Saapuessani aikoinaan lihasvoimin keskelle hakkuuaukeaa kyhätylle pysäköintialueelle näin, että auton ympärille oli kertynyt housut, laukku, kumisaappaat sekä viinipönkkä. Astelin varovaisin askelin kohti ohuiden puiden, suurten kivien sekä villin heinikon keskellä oleskelevaa tumman vihreää Jaguaria. Ketään ei näkynyt tai kuulunut, vaikka ihmisen jälki näkyikin vahvasti auton ympärillä. Vain tuuli humisi puiden oksissa ja järvi liplatti kauempana. Auton viereen saavuttuani huomasin, että takapenkillä oli ihminen käpertyneenä. Säikähdin näkemääni ja poistuin rauhallisin mutta ripein askelin takaisin mökille. Kerroin tyttärelleni, että nyt hänelle olisi varattuna erikoistehtävä pysäköintialueella.

Vein tyttäreni pysäköintialueelle ja pyysin häntä katsomaan kunnolla Jaguarin takapenkille ja tulemaan takaisin, kun annan kädellä merkin. Jäin itse seisomaan mökille vievän polun päähän tarkkaillen tilannetta. Tytär teki työtä käskettyä ja huidoin kädelläni merkiksi häntä tulemaan takaisin. Tytär kertoi, että takapenkillä ilmeisesti nukkui nuori mies.

Noin tunnin välein kävin polun päässä katsastamassa, oliko tilanne muuttunut.  Jokaisella kurkkauskerralla Jaguar sekä huolettomasti levitetyt tavarat olivat edelleen koskemattomina paikoillaan. Päivän kääntyessä jo iltaan mummostani tuli levoton, koska koskaan ennen mökin parkkipaikalla uudessa Jaguarissa ei ollut kukaan nukkunut. Itseäni tilanne ei juurikaan vaivannut, mutta halusin antaa mummolleni mielenrauhan ja päätin rohkeasti mennä jututtamaan nukkujaa. Toisekseen pohdin, että auton sisällä ihmisellä saattoi olla jokin hätänäkin.

Saavuttuani Jaguarin viereen huomasin, ettei takapenkillä nukkunut nuori mies vaan nuori nainen. Koska toisten autoon ei saa koskea, päätin ottaa koirilta oppimani herätystekniikan käyttöön. Tuijotin intensiivisesti ja herkeämättä ikkunan läpi kohti nukkuvaa naista. Noin minuutin kestäneen voimakkaan katselemisen jälkeen nainen virkosi ja katseli unenpöpperössä takaisin tekemättä elettäkään. Heilautin kättäni tervehdykseksi ja nainen avasi oven. Ennen kuin ehdin sanoa sanaakaan, nainen tivasi vihaisena, miksi hiippailin keskellä korpea. Vastasin kipakasti naiselle, että tuo oli minun kysymykseni. Kerroin, että meillä on mökki aivan vieressä ja siellä mummoni on hyvin hermostunut, kun parkkipaikalla nukutaan hienossa autossa tuntikaupalla. Nainen kertoi, että heillä on myös mökki lähistöllä. Tilanne rauhoittui. Kysyin, oliko kaikki hyvin. Naisen mukaan kaikki oli hyvin. Sanoin, että minun puolestani parkkipaikalla saa nukkua autossaan, jos siltä tuntuu, mutta tulin vain varmistamaan kaiken olevan kunnossa. Nainen ei vastannut mitään, käänsi vain katseensa muualle. Sanoin palaavani takaisin mökille ja toivotin hyviä unia.

Hiukan myöhemmin palasin pysäköintialueelle. Jaguar sekä pysäköintialueelle levitetyt tavarat olivat kadonneet. Ehkä nainen lähti etsimään rauhallisempaa unisijaa. Ihmettelin myöhemmin tyttärelleni, mistä oli päätellyt autossa nukkuneen ihmisen olleen mies. Tyttäreni mukaan nuorilla miehillä on joskus pitkät hiukset. Kysyin, eikö naisilla ole useammin pitkät hiukset. Tyttäreni mukaan niin on myös nuorilla miehillä. Ehkä tyttärelläni oli haisu kokonaisuuteen. Keskellä metsää nukkuminen autossa on todennäköisemmin pitkähiuksisten nuorten miesten puuhaa.

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Jaguar nainen ratissa Naiset

Arkisto

Blogin avainsanat

2cv (2) 850 (1) abs (1) ajokortti (3) ajo-opetus (2) akku (3) Alfa Romeo 156 (4) alinopeus (3) Anne Berner (2) autohuolto (12) Autokauppa (25) Autokorjaamo (11) Autokuume (17) automaattivaihteisto (1) autoniminen auto (1) autopesu (1) Bemari (2) bensiini (2) Biltema (2) BMW (2) Bottas (2) c70 (3) Chrysler LeBaron (2) citroen (2) Cybertruck (1) etanolibensiini (1) fakenews (1) ferrari (2) Fiat (3) Formulat (3) F-sarja (2) golf (1) Griffin (8) Grönholm (1) heijastin (1) Huoltokirja (1) Häkkinen (1) höyrymoottori (1) Ilmastonmuutos (4) itseajava auto (1) Jaguar (1) jalankulkijat (5) jenkkirauta (1) JMK ralli (6) Jobbari (3) kaasuauto (1) kallistuksenvakaaja (2) Kankkunen (1) Katsastus (15) kauppakassi (1) kehä I (1) kehä III (1) Kia (1) kitkarenkaat (3) Koeajo (9) koiranluu (2) kokoomus (1) Kolari (8) kristillisdemokraatit (1) kuolemansynti (4) Lada (2) laki (5) Liftari (1) liikennekaari (2) liikenneraivo (6) liikenneturvallisuus (20) liikennevalvonta (7) Mercedes-Benz (3) Mersu (3) mopo (2) Mopoauto (3) mopoilu (3) Motonet (1) Multipla (1) musta jää (1) Mäkinen (1) nainen ratissa (5) Naiset (9) nastarenkaat (5) Navigaattori (1) Nettikeskustelut (4) Nissan (1) nopeudenvalvontakamera (4) ohittaminen (4) Opel Omega (1) opetuslupa (1) parkkipaikka (2) perussuomalaiset (1) pitkät valot (1) poliisi (9) polttomoottori (2) pyyhkijänsulat (3) Rahoitus (5) ralli (7) rallienglanti (1) rattiraivo (6) RE85 (1) rikkaiden ylinopeussakot (1) robottiauto (1) Romuttamo (2) ruuhkat (1) Räikkönen (2) rättisitikka (2) rättäri (1) Saab 9-5 (26) saasteet (4) skoda (2) skootteri (2) suomiauto (1) suomi-auto (1) sähköauto (3) talvi (9) Tesla (1) tieliikenne (2) Tieliikenne (44) Tieliikennelaki (10) Tinder (1) traktori (1) tulevaisuus (8) Tupakointi (1) turvavyö (1) v70 (2) vakionopeudensäädin (1) vakuutus (1) Vakuutusyhtiö (4) valtionvarainministeri (1) Varaosat (17) Varashälytin (1) veronkorotus (1) viimeinen alfa (30) viinabensa (1) volkswagen (1) Volvo (4) Volvo 740 (6) Volvo C70 (7) wunderbaum (1) öljy (3)
nwdb