20.10.2014

Renkaiden vaihto hintavertailu

Talvi ja talvirengaskausi puskee taas päälle, vaikka tätä kirjoittaessa vettä tuleekin taivaan täydeltä. Olen vaihtanut Polon renkaat tähän saakka Jyväskylän Autotarvikkeella, mutta hinta on niin kova, että nyt päätin vaihtaa johonkin toiseen liikkeeseen. Vaikka Polon renkaanvaihto meneekin huolenpitosopimuksen piikkiin, minun rahojani siinä kuitenkin kulutetaan - käyttämättä jääneet rahat kun saa takaisin sopimuksen umpeutuessa.
 
Missä renkaat sitten vaihdattaisi? Kaupunki on pullollaan rengasliikkeitä ja hintavertailu vaikeaa, koska nettisivuilla ei kerrota vaihtohintaa. Itse päädyin Rengasnuoralle, koska kuntosalini yhteistyökumppanina tutuksi tulleen liikkeen tj sattui twiittaamaan sopivalla hetkellä renkaidenvaihtokauden lähenemisestä. Kysäisin Twitterissä heidän liikkeensä hintaa ja sainkin niin hyvän tarjouksen, että pystyin unohtaa Autotarvikkeen välittömästi.

Hintavertailu

Minusta on ärsyttävää, että rengasliikkeet eivät kerro netissä vaihtohintoja. En varmasti ole ainut, joten saamastani tarjouksesta huolimatta päätin tehdä vertailun Jyväskylän alueen rengas- ja autoliikkeiden renkaanvaihtohinnoista. Tiedustelin vaihdon ja pesun hintaa 13 rengasliikkeestä ja 8 autoliikkeestä viikolla 42/2014. Ensisijaisesti lähestyin liikkeitä sähköpostitse, mutta niihin jotka eivät vastanneet soitin.

Rengas- ja autoliikkeet ovat aakkosjärjestysessä omissa taulukoissaan. Halvin on merkitty vihreällä ja kallein punaisella. Harmikseni Jyväskylän Autotarvike oli koko vertailun kirkkaasti kallein liike, kun katsotaan vaihdon+pesun hintaa. (Pelkän vaihdon hinta on kaupungin keskitasoa.) Kaupungin halvin renkaanvaihto oli Käyttöautolla ja O.K. Autolla, jotka yllättäen ovat molemmat autoliikkeitä. Halvin vaihto+pesu oli puolestaan Säynätsalossa sijaitsevalla Päijätkumilla.

Rengasliikkeet

NimiVaihtoPesuVaihto+pesuHuomioita
Euromaster 38 10 48 Pesu pesukoneessa
Point-S (Gummisepät) - - 35 Pesu sisältyy hintaan
Jyväs-Rengas 35 5 40  
Kumisetä 30 10 40 Pesu pesukoneessa
MR-Rengas 30 5 35  
Muuramen Rengaspiste 30 10 40  
Päijätkumi - - 30 Pesu sisältyy hintaan
Rengasliike Juha Poikonen 35 - - Ei pesumahdollisuutta paitsi rengashotelliasiakkaille
Rengasnuora - - 34 Henkilöauton renkaanvaihtohinta. Harjaton pesu sisältyy hintaan, pesu liuottimella pesukoneessa 10 e
Rengastiimi 28 - - Ei pesumahdollisuutta
Seppälän Autokulma - - 35 Pesu sisältyy hintaan. Maasturit ja pakettiautot 45 e, asuntoautot 50 e
Tikkakosken rengaspalvelu 30 5 35  
Vianor 40 10 50  

Autoliikkeet

NimiVaihtoPesuVaihto+pesuHuomioita
Autopale - - 39,20 Pesu sisältyy hintaan
Delta 29 - - Ei pesumahdollisuutta
Hämeen autovaruste 45 - - Ei pesumahdollisuutta
Jyväskylän Autotarvike 35 25 60  
Käyttöauto 25 10 35  
Laakkonen 35 10 45 Pesu on huuhtelu
O.K. Auto 25 10 35  
Rinta-Jouppi - - 49 Pesu sisältyy hintaan
 

Renkaanvaihdon hintaan vaikuttavat tekijät

Miksi renkaidenvaihdon hintoja ei sitten kerrota netissä? Rengasnuoran Jarmon mukaan se johtuu siitä, että vaihtoehtoja on niin paljon. Taviksena ajattelen, että vaihdetaan renkaat auton alle ja that’s it. Mutta ei se olekaan niin yksinkertaista. Renkaiden allevaihtohintaan vaikuttaa ainakin vanteen tyyppi, auton tyyppi ja mahdollisen pesun tyyppi.
 
Alumiinivanteilla olevien renkaiden allelaitosta saatetaan veloittaa peltivanteita enemmän, koska aluvanteisiin menee enemmän aikaa. Pulttipyssyn momentti ei ole luotettava, joten alumiinivanteiden pultit pitää kiristää loppuun momenttiavaimella. Peltivanteissa sen sijaan riittää pulttipyssyllä ampuminen, koska momentti ei ole niin justiinsa. Käytetyssä ajassa ei liene kyse monesta minuutista, mutta jos liike vaihtaa päivässä yli sadan auton renkaat, niin kyllähän siinä minuutteja kertyy.
 
Pakettiautojen, maastureiden ja asuntoautojen renkaanvaihto on kalliimpaa kuin henkilöautojen. Renkaat ovat isommat ja painavammat ja ovat siten hitaampia käsitellä.
 
Renkaiden pesun tyyppi vaikuttaa myös hintaan. Osassa liikkeistä renkaat pestään automaattisesti, osassa siitä laskutetaan erikseen. On myös eri asia, pestäänkö renkaat vain painepesurilla vai käytetäänkö rengaspesukonetta. Painepesurilla lähtee enimmät hiekat, mutta jarrupöly vaatii liuottavan pesuaineen.

 

On ihan rengasliikekohtaista, laskuttaako se kaikkia renkaanvaihtoasiakkaita saman verran vai ei. Myös palvelun taso vaihtelee. Osa saattaa kiristää aluvanteiden pultit vain pulttipyssyllä. Jonkun pesu on huuhtaisu, jollain se taas tehdään upouudella pesukoneella. Jossain koko toimenpiteeseen menee 20 min, toisaalla 40 min. En mennyt vertailussani niin syvälle, että olisin kysynyt liikkeiltä näitä asioita, vaan ne tulivat ohessa ilmi. Vertailuni ei siis ole ihan täydellinen, mutta varmasti suuntaa antava.

Polon renkaat vaihtuivat tosiaan Rengasnuoralla, jonne varasin vaihtoajan torstaille töiden jälkeen. Vaihdossa meni alle 20 minuuttia, mutta juutuin liikkeeseen pidemmäksi aikaa kyselemään eri talvirenkaiden ominaisuuksista. Oli muuten mielenkiintoista! Lähtiessä kotiin autosta löytyi lappu, jossa muistutettiin kiristämään vanteiden pultit 100-200 km jälkeen ja kotona sain nostella varastoon puhtaat renkaat. (Voi veljet on muuten kätevää asua rivarissa, kun auton voi ajaa varaston eteen eikä ole enää hillitöntä ovirumbaa!)

Muista jälkikiristys!

Keskustelu

Anonyymi
20.10.2014 19.19

Ajankohtainen aihe ja hyvä asioiden avaus! Itsekin vaihdatin renkaat tänään Rengas-Sopissa Helsingin Herttoniemessä. Ihmettelin ääneen, että eikö olekaan vielä "rengasrumba" päällä, mutta ei, kyllä se on jo kiireisin aika alkanut, sanoi asiakaspalvelusta vastaava Jukka. Hänen mukaansa asiat tekee mutkattomaksi netissä toimiva ajanvarausjärjestelmä, jonka hyödyt asiakkaatkin ovat löytäneet. Oli hieno kokemus käydä sesongin aikana firmassa, jossa asiat toteutuivat hillitysti ja hallitusti. Aikaa löytyi kuunnella ja analysoida autosta kuuluvia kitinöitä - ensin useita minuutteja tosi asiantuntevasti ja asiallisesti. Lopussa sitten huumori kukoisti, mikä on tämän liikkeen asiakaspalvelulle ominaista. Luulen sen yhdeksi heidän menestystekijöistään.

Pääkaupunkiseudulla alkaa jo olla pulaa rengashotellipaikoista. Sen sain tuta tässäkin liikkeessä kun kysyin kollegani pyynnöstä renkaille talvisäilytystä. Hän jäi ilman odottamaansa palvelua, minä olin tyytyväinen niin palveluun kuin hyvin kohtuulliseen veloitukseenkin. Monivuotinen suhde ei tässä tapauksessa ole johtanut tarpeeseen etsiä uusia vaihtoehtoja. Samaan viittaa rengassäilytyksen kapasiteetin täyskäyttö.

Jaakko Riikonen

Jenni
21.10.2014 16.26

Kiitos kommentista! On kullanarvoista löytää firma, jonka palveluita on mukava käyttää vuodesta toiseen! Mulla on tälleen Glosspointin kanssa, vähän kuin menisi kavereita moikkaamaan kun pesettää auton. :)

Ajanvaraus netissä on monessa asiassa tosi kätevä. Rengasliikkeillä niitä taitaa olla lähinnä rengashotelliasiakkaille. En tiedä miksei muuten ole käytössä, tarvitaanko uudelta asiakkaalta enemmän tietoa tms.

jorma h
21.10.2015 22.24

vain "kädettömät" eivät vaihda itse renkaita ja sepä onkin hyvää kuntoilua.

ZSI
28.10.2015 16.23

Ennenkuin lähtee kuntoilutarpeitaan täyttämään renkaiden vaihdolla, kannattaa miettiä tietääkö varmasti mitä tekee. Renkaanvaihto kuulostaa aika helpolta, mutta monia asioita pitää siitäkin tietää, jotta homma onnistuu. Kuinka moni esimerkiksi tietää mikä on oman auton pyöränpulttien oikea kiristysmomentti tai edes momenttiavain tai voiko rasvaa laittaa pulttien kierteisiin ja millaista jne. Ei se auton nostaminen tunkillakaan ihan vaaratonta ole etenkään kokemattomalle. Jos epäilyttää, parempi viedä auto korjaamolle renkaanvaihtoon ja itsensä kuntosalille lihaksia kasvattamaan.

Jenni
28.10.2015 22.39

Komppaan ZSI:tä täysin, erinomaiset perustelut! :) Renkaanvaihto on toki helppoa kun sen osaa ja sen voisi opetella, mutta kyllä mä mieluummin kuntoilen salilla ja jätän renkaidenvaihdon rengasliikkeen tehtäväksi. Saanpa samalla puhtaat renkaat - tosin tänä syksynä muutuin jo niin laiskaksi, että jätin ne rengashotelliin talvehtimaan. Itse hoidan vain pulttien jälkikiristyksen momenttiavaimella.

AV
11.04.2020 06.20

Kauppiaan poikana sanon, että palvelevaan ja ammattitaitoiseen liikkeeseen tyytväinen asiakas palaa. Kiitos RengasNuoran koko poppoolle!
...Mörkö Muumeissa lausui ainoan repliikkinsä: " Minä palaan...:)

Jenni
11.04.2020 17.09

Kiva kuulla että oot saanut hyvää palvelua Rengasnuoralta! Minäkin olen juuttunut sinne. :)

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Renkaat

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (35) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb