23.01.2017

Minkä näistä koeajaisin? Uusi Seat Leon, Toyota C-HR vai Lexus IS 300h?

Viikko sitten oli vuoden ensimmäinen iso autonäyttelyviikonloppu ja ensiesittelyssä oli myös uudistettu Seat Leon. Ajattelin alunperin, että koeajan Leonin “sitten joskus”, mutta jotenkin kummasti sunnuntain kävelylenkki suuntautui Jyväskylän Autotarvikkeelle.

Uusi Seat Leon

Nolottaa tunnustaa, mutta en meinannut erottaa uutta Leonia vanhasta! Koko Seat-rivistön takana oli isot Uusi Leon -kyltit ja luulimmekin mieheni kanssa ensin Leon Xperienceä uudeksi Leoniksi. Sitten katsoimme myyjien kopin edessä olevaa Leonia ja vasta Atecan ohitettuamme bongasimme faceliftatun Leonin. Joka oli oikeasti rivin ensimmäinen, me vain tulimme eri vähän hassusta suunnasta paikalle. Noh, tämä vain kertoo, että faceliftin ulkoiset muutokset eivät ole valtaisia (onneksi, sanoo vanhan omistaja), kun tarvitsin uuden ja vanhan rinnakkain, että huomasin uuden erot…

Ulkopuolelta faceliftin erottaa vanhasta hieman muuttuneesta ledien muodosta; nyt ledirivistön alareuna on vähän lyhempi ja jyrkemmässä kulmassa. Lisäksi sumuvaloihin ja peilikoteloihin on tullut mustaa korostusta, joka näyttää vähän virtaviivaisemmalta. 

Sisäpuolella uutta on aiempaa suurempi keskikonsolin näyttö ja kylmän sinisinä hehkuneet ovipaneelien led-nauhat. Ledien värin voi valita useasta vaihtoehdosta, mutta harmikseni vihreä puuttui. Mutta niinpä puuttuu vihreä väri auton ulkopuoleltakin; ei nimittäin ole värikartassa tarjolla enää ihanaa Lima Greeniä.

Luottomyyjämme oli valitettavasti ehtinyt lähteä pois ennen kuin saavuimme liikkeeseen. Sen sijaan toinen myyjä kävi pariinkin otteeseen tiedustelemassa, olisiko meillä kysyttävää autosta tai tarvitsisimmeko apua, kun istuimme autossa ja kävimme läpi medialaitteen valikoita. Tällä kertaa emme, mutta täytyy ehdottomasti koeajaa auto paremmalla ajalla. Nytkin Leon olisi ollut koeajettavissa, mutta siihen oli hieman jonoa ja kyseessä oli vain yksilitrainen malli. Mieluummin ajaisin sisällä esillä olleen hyvin varustellun FR:n. 

Uusi Seat Leon ST (eli farkku). Uuden ja vanhan keulaa voi kätevästi verrata katsomalla tätä kuvaa ja blogin headerissa olevaa Leonidasta. :)

Toyota C-HR

Kun kerran olimme päässeet jo Sorastajantien Autotarvikkeelle, niin mitä jos käytäisiin samoilla vauhdeilla OK Autolla vilkaisemassa Toyota C-HR:ää? Se kiehtoo minua samaan tyyliin kuin Nissan Juke - crossover, joka eroaa massasta! C-HR:ään olisi ollut mahdollista tutustua jo Auto 2016 -messuilla, mutta missasin sen, kun en tungokseen halunnut ja väljempään aikaa en muistanut. Ups.

OK Autolla oli todella paljon porukkaa katselemassa autoja ja suurin osa parveili juuri ensiesittelyssä olleen C-HR:n ympärillä. Olin ajatellut, että se kiinnostaisi enemmän nuorempaa sukupolvea, mutta hiusten väristä päätellen tutustujat olivat lähempänä eläkeikää. Mutta miksipä ei, sillä korkeaan crossoveriin on helppo istua vaikka olisi vähän kankeampikin.

Korkeaa C-HR:ssä oli istuimien lisäksi myös takaluukku. Mieheni avasi luukun eräälle eläkeläispariskunnalle, jotka eivät osanneet avata sitä eikä myyjää ollut lähistöllä. Ja sitten kun luukku oli auki, äitini mittainen rouva ei ylettynyt mitenkään sulkemaan sitä. Itsekin 160-senttisenä yletin siihen vain juuri ja juuri.

Minulla oli suuret odotukset C-HR:stä ja ajatuksena oli ottaa se testiin joku viikonloppu. Kiinnostus valitettavasti vähän lopahti, kun pääsin istumaan sen sisään. Futuristisen näköinen auto oli niin muovisen oloinen, että oksat pois. Erityismiinuksen saavat oviverhoilut, jotka muistuttivat lähinnä matkalaukkujen pyramidikuvioista pintamateriaalia. Eeh... Ulkoa päin se on silti ihan makean näköinen. Kuvaa en vain tullut ottaneeksi, kun oli aika paljon porukkaa auton ympärillä. Ehkäpä sille pitäisi kuitenkin antaa mahdollisuus näyttää, mikä se on autojaan; edes lyhyemmän koeajon muodossa.

Lexus IS 300h

OK Autosta tuli loppuvuodesta Toyotan premium-merkin Lexuksen jälleenmyyjä - viralliselta nimeltään “Lexus Jyväskylä”. Olin ihan unohtanut asian, kun taas mieheni mieleen piirtyi Lexus sillä hetkellä kun ehdotin OK Autolla pistäytymistä. Häntä ei Toyota kiinnosta yhtään, mutta Lexuksen huolisi kyllä koeajoon. Lexuksia olikin OK Autolla pihassa pitkä rivi, mutta sisällä vain suosituin malli Lexus IS 300h.

Ensifiilis IS 300h:n istuimesta oli todella kova - en muista, milloin olisin niin napakkaan penkkiin istunut. Oikean ajoasennon säätämisen jälkeen fiilis muuttui nopeasti pienestä tyytymättömyydestä kehrääväksi tyytyväisyydeksi. Mikä mahtava sivuttaistuki istuimissa olikaan, tuntui kuin sulautuisin yhdeksi auton kanssa! Ja kyseessä oli kuitenkin vain tavallinen sedan, Lexus-malliston toiseksi halvin auto. Päivän kylmätyypätyistä autoista Lexus oli se, jolla on päästävä ehdottomasti koeajolle!

Maltoimme kuitenkin mielemme ja tyydyimme tällä kertaa vain tutustumaan Lexuksen hallintalaitteisiin. Liikkeessä oli sen verran tohinaa päällä, että kukaan ei tullut kysymään, tarvitsisimmeko apua. Yritin kyllä parhaani mukana herättää huomiota: tutkiskelun lopetettuamme painoin starttinapista auton virrat pois, jolloin tuulilasin pyyhkijät yllättäen aktivoituivat ja heittivät pyyhkijään nojanneen käyttöohjekirjan tyylikkäässä kaaressa suoraan auton katolle. Tilanne pääsi yllättämään täysin ja meinasinkin siitä hyvästä tikahtua nauruun! Mutta silti kukaan ei kiinnittänyt meihin huomiota… :D

Miestäni kiinnostaisi eniten - ja maistuisi toki minullekin - Lexus RC 300h coupe, mutta sitä ei liikkeessä ollut. (Olen kyllä amatööri, senkin olisi nimittäin voinut testata Auto 2016 -messuilla...) Muista malleista minua kiinnosti ensisijaisesti Lexus CT 200h, koska se on hatchback. Se näytti kuitenkin perästään vähän liikaa Toyota Aurisilta ja ikkunasta sisään tirkistellessä penkitkin näyttivät pullamaisen pehmeiltä vs. kylmätyyppaamamme IS 300h:n. Näin ollen Lexus IS 300h taitaa olla se Lexus joka lähtee ensimmäisenä koeajolle.

Lexus IS 300h oli ahdettu liikkeessä niin lähelle seinää ja vaihtoautoja, että en saanut sitä mahtumaan edes kokonaan kuvaan!

 ---

Aika on rajallista ja tässä on aika monta autoa koeajettavaksi, joten joku saattaa jäädä väliin. Nyt kysynkin siis sinulta lukijani, mistä sinä haluaisit kuulla kaikkein mieluiten?! 

Keskustelu

Pekka
24.01.2017 21.57

Uusi Seat Leon

Opa
25.01.2017 21.34

"Toyota reborn" lukee mainoksissa ja kiinnostaisi mielipiteesi että pitääkö se ajon puolesta paikkaansa :D Eli uusi C-HR

Timo Lehtimäki
27.01.2017 09.32

Noista kolmesta ehkä Toyota C-HR Hybrid. Tulevista uutuuksista VW -Golfiin tuleva 1.5 litran bensakone kannattaa testata.

Jenni
13.02.2017 20.49

Kiitos ehdotuksista! Facen puolella Lexus sai eniten ääniä, joten sen otin ekana koeajoon. Koitan ehtiä näitä muitakin ajaa. Golfin moottori ainakin kiinnosta itseänikin! :)

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Lexus Seat Seat Leon Toyota

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (34) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb