27.04.2013

Kuinka tyhjentää lompakko moottoripyöränäyttelyssä

Pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna Hipposhallilla järjestettiin 22. perinteinen Keski-Suomen MP-näyttely. Suuntasin messuille päämääränäni löytää uudet ajohousut, sillä vanhat olivat jääneet reisien kohdalta pieniksi talven aikana. Bodypumpilla todellakin kasvattaa lihaksia, sillä kuntosalilla käymistähän en harrasta. Vanhat housut mahtuvat jalkaan vielä ilman vuorta, mutta sen tarkenee poistaa vasta +20 asteessa, joten vuoretta ajaminen ei ole oikein vaihtoehto. Uudet oli siis pakko saada ennen kuin voin aloittaa ajokauden.

Messuille kanssani lähti motoristikaverini M, joka mainion seuran lisäksi toimi makutuomarina ja kantojuhtana. Ekana pysähdyimme Reliatecin pisteelle, josta ei valitettavasti löytynyt sopivia housuja. Housujen lisäksi kyselin liikkeen myyjältä, että miten tarkenisin paremmin kylmillä säillä, kun ajotakin alle ei vain mahdu enempää vaatetta. Kuulemma fleece-painotteinen kerrospukeutumiseni ei nykyisellään toimi, sillä fleecen alle tarvitaan aluspaita, joka siirtää hien pois iholta. Mielestäni en kylmällä ilmalla hikoile lainkaan, mutta ilmeisesti iho kuitenkin sen verran hengittää, että asialla on merkitystä.

Lopputuloksena ostin 129 eurolla teknisen aluspaidan ja windstopper-kankaasta tehdyn paidan, jota kohtaan olen nyt ladannut aikamoiset odotukset. Jospa en tänä kesänä palelisi! Liikkeellä ei ollut jostain syystä lainkaan mukana sovituskoppia, joten strippasin sitten sermin ja esiintymislavan välisessä kolossa sovittaessani vaatteita. Kyllä sieltä vähäsen ympäristöön näki, mutta jos joku ei ole ennen sattunut puolialastonta naista näkemään, niin voivoi! :D

Windstopper-paita ja aluspaita. Peilikuvat ovat vakava asia, tai sitten on vain yllättävän vaikeaa hymyillä peilille...


Seuraava stoppimme oli Kuvan Moottoripalvelun pisteellä, jossa olikin tosi paljon tavaraa myynnissä. Sovitin muutamat Rukan housut, mutta sopivia kokoja ei löytynyt. Löysin sieltä myös aika kivat hanskat, mutta jätin ne kuitenkin ostamatta.

Seuraavaksi eksyimme Hanxin myyntipisteelle. Hanx on täysin suomalainen moottoripyöräilyvaatteiden valmistaja, mikä on minusta tosi mahtavaa, ettei vain suunnitella täällä ja valmisteta jossain maailman äärissä. Hanxilta löytyi Classico Lady -ajohousut, jotka olivat juuri sopivat, joten kaupat tuli. Housuille jäi hintaa 20% messualennuksen jälkeen 183,20 e.

Uudet ajohousut punaisilla yksityiskohdilla!


Ajohousujen koko oli jännä 37; sitä on normaalisti tottunut että kokonumerointi menee kahden välein tyyliin 36, 38 jne. Ihan yhtä täydellisesti housut eivät istu kuin vanhat MP-Asun Sportiva-housuni, mutta toisaalta nämä eivät myöskään ahdista päällä. Uusien housujen ainut vika oli se, että niihin pitää ostaa erikseen sisähousut vuoriksi eikä niitä ollut messuilla myynnissä rajallisen kuljetuskapasiteetin takia. Täytyy siis tilata ne Hanxin verkkokaupasta, ellei vanhojen housujeni vuorta pysty käyttämään noissa. Epäilen kyllä ettei, mutta täytyy silti kokeilla.

Messujen päätavoite tuli saavutettu, kun housut löytyivät. Ihan ekstrana katselin takkeja sillä silmällä, että vastaan tulisi punasävyinen yksilö. Uusissa housuissani on itse asiassa punaiset alueet reiden sivussa, mutta vanha takkini on masentavan musta. Punaisia yksityiskohtia sisältäviä takkeja oli myynnissä yllättävän monia! Löysin messuilta jopa omasta MP-Asun Sportivo -takistani punaisen version, mutta se oli aika kamalan värinen, kun siinä oli sekä kirkkaanpunaista että viininpunaista.

 
Oikeasti, miksi punamusta takki on pilattu marjapuuron värisillä raidoilla?

Kierrettyämme messualueen kertaalleen läpi M lähti pois, mutta itse lähdin kiertämään aluetta uudelleen valokuvausmielessä. Liikenneturvan kojulla oli turvallisuudesta muistuttamassa kuolonkolarissa osallisena ollut skootterinraato sekä hajonneita kypäriä. Osallistuin kojulla myös lyhyeen moottoripyöräaiheiseen kyselyyn, mistä sain palkinnoksi suklaarasian. Kiitos oli hyvää!
 
Puuhun kaiverrettu risti kertonee riittävästi tämän skootterin kolarin seurauksista.

Poliisin pisteessä pääsi testaamaan kännilaseja (ihan kamalaa) ja tietokoneella pystyi vertailemaan, miten jalankulkijan heijastimet näkyvät eri etäisyyksiltä. Heijastimetonta jalankulkijaa ei kyllä huomannut oikeastaan ollenkaan 100 m päästä. Kyseinen heijastintesti löytyy Liikenneturvan kotisivuilta.
 
Heijastintesti.

Poliisin pisteeltä vaelsin uudelleen Reliatecin kojulle, jossa kokeilin huvikseni yksiä kivannäköisiä kenkiä. Juttelin myyjän kanssa niitä näitä ja myyjä kehotti minua siinä sivussa kokeilemaan yhtä nahkatakkia. Oi, se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Ei punaista, mutta muuten todella hyvän näköinen. Ihastuin takissa siihen, että sitä voisi käyttää myös muuten kuin ajaessa. Purimme kokeeksi siitä suojat pois ja edelleen näytti hyvältä. En kuitenkaan ihan tohtinut heräteostaa 199 euron takkia, joten piti käydä kotona nukkumassa yksi yö sen päälle. Seuraavana päivänä sitten palasin hakemaan takin, koska en saanut sitä mielestäni. Kysyin myyjältä, että mitä hän ajatteli, palaisinko ja kyllä hän oli niin aavistellut. :)

Uusi hieno nahkatakki.

Muuten messuilla ei sunnuntaina ollut enää hirveästi uutta nähtävää, joten lähdin pois aika nopeasti. Hyvä niin, sillä viikonlopu tuli jo nyt aika kalliiksi. Mutta niin se vaan on, että vasta ensimmäisen ajokauden jälkeen tiesi, mitä tarvitsee. Oikeasti haluaisin vielä uudet kengätkin, sillä vanhani tuntuvat hieman nafteilta pikkuvarpaan kohdalta, mutta jätetään nyt jotain uusittavaa ensi kaudellekin. :P

Niin ja kai siellä messuilla jotain moottoripyöriäkin oli. Unohdin vain katsella niitä...!

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Ajovarusteet Moottoripyöräily Tapahtuma

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (35) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb