25.04.2014

Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely vm. 2014

Vierailin jokunen viikonloppu sitten Keski-Suomen Moottoripyöränäyttelyssä. Viime vuonna menin sinne vaatehankintojen perässä, mutta tänä vuonna ihan vain tunnelmaa haistelemaan. Mukaan otin ystäväni nioben, koska pitihän tuleva motoristi tutustuttaa paikkakunnan päätapahtumaan! Niobella oli uusi kamera ja suurin osa merkinnän kuvista onkin hänen ottamiaan. :)
 
Messuilla on aina vaarana, että sieltä tarttuu mukaan kaikenlaista. MP-messuilla vielä aika kallistakin, kuten viime vuonna 199 e nahkatakki. Ei sentään moottoripyörää, vaikka niitäkin oli toki tarjolla. Nahkatakki oli kyllä sellainen heräteostos, että en ole sitä päivääkään katunut! Käytin tekstiilitakkia viime kaudella tasan kerran, minkä jälkeen siirryin pysyvästi nahkatakkiin.
 
Tänä vuonna tapahtumasta ei tarttunut mukaan mitään ajovarusteita. En tällä hetkellä varsinaisesti tarvitse mitään, vaikka uudet kengät ja kypärä voisivatkin jossain vaiheessa olla ajankohtaiset. Lähinnä katselimme nioben kanssa tarjontaa, juttelimme muutaman esittelijän kanssa (terveisiä Kuuloxille!) ja koeistuimme joitakin moottoripyöriä. 
 

Tämä Kawasaki oli aika namupala! Myös vihreä väri saattaa vaikuttaa asiaan...

Keksin, että minun pitää saada istua kaikista isoimman näyttelystä löytyvän moottoripyörän selkään, että näkisin, miten kauas jalkani jäävät maasta. BMW R 1200 GS Adventure näytti isolta ja oli myös sitä, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Pyörän 89 cm istuinkorkeus oli "hieman" liikaa kaltaiselleni 160 cm mittaiselle tapille… :D
 

BMW R 1200 GS Adventure - ei pikkutytöille!

Moottoripyörien lisäksi tutustuimme nioben kanssa myös mopoautoon. Ne ovat ihan menevän näköisiksi muotoiltuja, mutta siitä ei pääse mihinkään että ne ovat aikamoisia muovipurkkeja. Mopoautojen hinnat ovat ihan käsittämättömiä, sillä niistä ei tarvitse maksaa edes autoveroa. Jyväs-Marinen pisteellä esillä ollut Aixam Coupe GTI ABS -mopoauto maksoi hurjat 15 990 e ja ihan perusmallikin 13 890 e.  Samalla hinnalla saa Volkswagen up!:n, joka on ihan täysiverinen auto (ovh. 13 347 e)
 

Epäuskoinen ilmeeni mopoauton ratissa. "15 990 euroa tästä kiposta? Et oo tosissasi?"

Olisi paljon turvallisempaa, jos mopoautot olisivat up! kaltaisia kestäviä pelejä, mutta nähtävästi max. 4 kW tehoinen pikkuinen moottori ei jaksaisi painavampia liikuttaa. Ehkä mopoautoissa pitäisi olla teho-painosuhde määrittävänä tekijänä, jotta voisi tehdä painavampia ja turvallisempia koreja? Hinnan ei ainakaan pitäisi muodostua kynnykseksi, koska hinta on jo nyt pikkuautoluokassa.

 
Menipäs tämä nyt syvälliseksi pohdinnaksi. Ihmettelyä aiheuttivat muuten myös Aixamin sporttiset istuimet. Minkähän kokoisille takapuolille ne on oikein suunniteltu? Penkki oli nimittäin liian kapea kankulleni, vaikka se ei edes mikään järjettömän iso ole. Se kankku siis. Penkin sporttiset muodot painuivat kuitenkin kasaan kuin vaahtomuovi, joten siinä pystyy leveäperäisempikin istumaan.
 

Mopoauton ovien karmit olivat hämmästyttävän heppoiset.

Jyväs-Marinen pisteellä sovitin HJC:n IS-17-kypärää, jossa on sisäänrakennettu aurinkovisiiri. Sellainen olisi tosi kätevä, kun ei tarvitsisi erikseen aurinkolaseja! Visiiri tuli esiin liukukytkintä työntämällä ja pompsahti pois nappia painamalla. Tuota nimenomaista kypärää en tosin huolisi pikalukituksen vuoksi. Mielestäni kypärän ainut oikea kiristysmekanismi on tupla D-rengas, koska sillä kypärän hihna tulee varmasti riittävän kireälle jokaisella ajokerralla. Pikalukituksessa hihna tuppaa ainakin pyöräilykypärissä vähitellen löystymään eikä sitä jaksa kiristää joka kerta.
 

Sisäänrakennettu aurinkovisiiri toi kypärälle kuulemma aavistuksen lisää painoa, mutta vaikutti todella näppärältä.

Tyhjin käsin en moottoripyöränäyttelystä päässyt kotiin, vaikka ajovarusteita en ostanutkaan. Heti ensimmäisellä ständillä iskin silmäni “VW Parking only” peltikylttiin. Ja oli siellä peltipurkkeja ja magneetteja ja vaikka mitä! Myyjä tinki puolestani ja hetkeä myöhemmin kävelinkin jo onnellisena pois kyltti ja Volkswagen kleinbus -magneetit mukanani. Polo saa pysäköintikyltillä nimikkopaikan meidän uuden asunnon autokatoksesta ja magneetit päätyvät minnekäs muuallekaan kuin jääkaapin oveen. Mun piti kyllä luopua jääkaappimagneettien keräilystä, mutta en voinut vastustaa kiusausta ostaa tuota settiä … hups.
 

VW Parking Only

 

Volkswagen magneettisetti, oli oikein virallinen lisenssituote.

Yllättäen löysin messuilta itselleni myös aurinkolasit! Tämä on oikeasti ihme, sillä yleensä mitkään lasit eivät ole yhteensopivia pääni kanssa. Sovittelin laseja yhdellä ständillä ja myyjä kuunteli selitystäni ongelmistani ja kaivoi sitten tiskin alta lasit, jotka istuivat päähäni tosi hyvin pienen sankojen taivuttelun jälkeen. Kaupat tuli, eikä kymppi ollut hinta eikä mikään. Etenkään, kun olin suunnitellut meneväni etsimään laseja optikolle 150 e budjetilla. :P
 

Ostin juoksuun, pyöräilyyn yms. sopivat aurinkolasit. 

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (34) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb