28.05.2013

Kops!

Siltä kuulostaa kun auto osuu toiseen autoon... Olin ajamassa Poloisella eräs aamu tyytyväisenä töihin Seppälästä salitreenin jälkeen kun pysähdyin loivasti ylöspäin viettävään mäkeen liikennevaloihin Ahjokadun ja Seppäläntien risteykseen. Edessäni oli pysähtyneenä yksi auto, johon jätin tapani mukaan reilun välin; ehkä noin 1,5 metriä. Hetken kuluttua edessäni seissyt auto alkoi valua hitaasti taaksepäin minua kohti. Tööttäsin sille ja auto pysähtyi ehkä sekunniksi, mutta jatkoi sitten valumistaan kiihtyvällä nopeudella.

Kops!

Se tyhmä autoilija antoi autonsa valua Polon keulaan!!! Huudatin tööttiä oikein kunnolla, mutta sitten vaihtui liikennevalot ja törmääjä vain lähti ajamaan. No eihän siinä auttanut muu kuin lähteä ajamaan perään. Luulin että kuski tajuaisi pysähtyä, mutta ei mitään kun jatkoi vaan matkaa ihan normaalisti. Minäkään en tajunnut raivoissani tööttäillä enempää tai vilkutella valoja, ajattelin vain että menenpä juttusille kun pysähtyy. Vaajakosken ABC:n kohdalla päätin luovuttaa ja palata kaupunkiin töihin ja soittaa kuljettajalle, koska rekisterikilven kuitenkin sain vauhdista kuvattua.

ABC:llä katsastin törmäyksen aiheuttamat vauriot. Keskelle rekisterikilpeä oli jäänyt pyöreä peräkoukun mallinen painauma, mutta mitään muita jälkiä ei ollut. Polon vammat olivat siis huomattavasti pienemmät kuin henkiset vauriot mitä sain tilanteesta... Töistäkään ei meinannut tulla mitään koko aamupäivänä kun suututti niin paljon.


En saanut päivällä kiinni törmääjää, mutta illalla hän soitti minulle takaisin, koska numerostani oli soitettu. Törmääjä oli joku pappa, jolla ei ollut mitään muistikuvaa koko tilanteesta... Ensin hän oli sitä mieltä että oli törmäysaikaan hierojalla ja hänen autonsa oli varmasti paikoillaan invaparkissa mutta jossain vaiheessa aikataulu muuttuikin siihen että hän sittenkin oli liikenteessä ... eikun eipäs sittenkään.

Hän myös tutki autoaan ja selitti kovasti, että ei se ole voinut törmätä mihinkään, kun ei siinä ole mitään jälkiä. No ei kai siinä ole, jos peräkoukku edellä tulee pehmeään puskuriin! Ja kun hänellä on ollut ajokortti x vuotta ja hän ei ole koskaan ajanut kolaria. Lopulta pappa oli sitä mieltä, että ehkä minä olen sittenkin ajanut hänen päälleen! Eeeeh...

Vartin tuloksettoman inttämisen jälkeen totesimme että hoidan asian sitten poliisin kautta kun ei muuten onnistu ja toivotin hyvät viikonloput.

Onko sitten järkeä tehdä rikosilmoitusta yhden painuneen rekisterikilven vuoksi? Juttelin asiasta tapaamani poliisin kanssa ja hän kysyi, että onko minulla vaatimuksia törmääjää kohtaan. No se uusi kilpi... Mutta oikeasti enemmän olisi vaatimuksena selvittää, että onko tällainen tapaus ollenkaan soveltuva liikenteeseen, kun ei huomaa auton taaksepäin valumista, toiseen osumista eikä pitkää vihaista äänimerkkiä. Törmääjän jarruvalotkin syttyivät vasta, kun hän osui minuun. Ei edes silloin kun hän sekunniksi pysähtyi ekan tööttini jälkeen. Ehkä pysähtyminen oli vahinko? Ehkä hän piti autoa paikallaan kytkimellä?

Asia ei tule selviämään, sillä en jaksanut lähteä siihen prosessiin, mitä rikosilmoituksen tekeminen olisi vaatinut. Etenkään kun tilanteella ei ole todistajia, niin siinä on vain minun sanani häntä vastaan. Autossa pitäisi olla kiinteä kamera kuvaamassa liikennettä, niin ei olisi epäselvyyttä tekijöistä.

Keskustelu

Zeb
28.05.2013 16.55

Venäjällähän noita "kolarikameroita" on lähes joka autossa.. Ja niillä on sitten onnistuttu kuvaamaan mm. lento-onnettomuuksia ja muuta jännää "sivutuotteena". Samanmoisella oli täällä Tampereella kuvattu, kuinka joku edelläajava ei hoksannut liikenteenjakajaa (...), ja uudehko volvo pomppasi bussin kylkeen suoraan.

Kauramoottori
29.05.2013 15.30

Kyllä voi olla turvallisin mielin liikenteessä, jos tommosia pappoja on ratin takana...

Kuinkakohan iso kolarin pitää olla, että tuommoset sen huomaa?

Antti-Juhani Kaijanaho
01.06.2013 17.45

Auton kolarikameralla äskettäin kuvattu lento-onnettomuus löytyy Youtubesta. Video voi järkyttää.

Jenni
02.06.2013 15.20

Jep, noilla youtubesta löytyy paljon pätkiä jotka on tarttuneet autossa olleeseen kameraan, mm. se meteoriittihomma tältä keväältä. Hurja tuo lentokoneen tipahtaminen. Onko sulla zeb linkkiä tampereen videoon?

Tuohon pappaan palatakseni, kyllä mulle facessakin kommentoitiin, että ei oo varmaan papalla ollut kuulolaite päällä kun ei oo mitään huomannut. Ja työkaverilla oli vastaavasti joku mummo valunut päälle lohikosken rampilta laukaantiele noistessa. Se oli vaan säikähtänyt niin, että oli lähtenyt ajamaan laukaantietä laukaaseen päin vastaantulevien kaistaa pitkin. Ja peruuttanut sieltä pois sitten kun tajunnut virheensä, kun siinähän on viherkaista erottamassa eri suuntiin menevieä kaistoja. Että sellaista... Työkaverikaan ei viitsinyt tehdä rikosilmoitusta, kun jälki oli samanlainen kuin minulla.

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (35) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb