11.08.2008

Hetken loisto

Polo pääsi viikonloppuna pitkästä aikaa pesuun, kun käytiin vanhempieni luona. Siellä on tosi näppärää pestä auto, kun vesi tulee suoraan järvestä. Keli ei ollut järin lämmin, joten vähän vilpoista pesuvesi tosin tällä kertaa oli. Piti muutenkin jännätä että pääsenkö pesemään autoa yleensäkään kun puoli päivää satoi niin iloisesti. Onneksi sade lakkasi ja pääsin kastelemaan auton järvivedellä.

Pesin Polon viimeksi juhannuksena ja silloin myös vahasin ja imuroin Polon, mutta nyt sai riittää pelkkä pesu. No, puistelin mä sentään matot ja pyyhin ikkunat isiltä saamillani Bilteman liinoilla. Ikkunat oli tarpeen pyyhkiä sisältäkin, sillä conimatkoja takapenkillä nukkuen viettäneet kaverini olivat jättäneet niihin jälkensä.

Autoa pestessä huomaan vaihteeksi olevani niin nainen, kun kynnellä rapsutan yksittäisiä hyönteisenraatoja keulasta pois ja kiillotan VW-merkkejä innolla. Kuvittelisin nimittäin miesten olevan vähän suuripiirteisempiä kuin minä. Tai sitten se olen vain minä, jolle Poloinen on enemmän kuin vain auto.

Vaahtoa kertyi pesuvesiämpäriin niin paljon että heittelin sitä huvikseni auton kylkiin...


Minusta auton pesu on ihan kivaa, joten voin hyvin tehdä itse ja samalla säästän 10-20 euroa verrattuna siihen että kävisin jossain pesukadulla pesettämässä auton. Olen käynyt Pololla vain kerran pesukadulla ja se oli jännittävää se, kun auto liikkui omaa tahtiaan eteenpäin. Ei ihme että autonpesu oli jännää lapsena, kun se oli vielä aikuisenakin sitä..!

Syksyllä varmaan vielä kerran kotikotiin pesemään auto ja samalla sitten vahaa pintaan talvea varten.

Illalla kotiin ajaessa oli pettymys huomata, että Jyväskylässä oli vastikään satanut ja tiet vielä ihan märkiä. Polo oli niin puhdas ja seuraavaksi takaikkuna olikin jo ihan ravassa.

Viherlandian paikkeilla peräämme ilmestyi auto, jolle tuntui olevan pakkomielle ajaa mahdollisimman lähellä meitä. Polo ei mielestäni nosta tiestä muita autoja enempää vettä, mutta niin vain tämä sankari joutui pitämään lasinpyyhkijät koko ajan päällä kun ajoi perässämme. Jos auto olisi jättäytynyt kymmenen metriä taemmas, niin se ei olisi varmaan tarvinnut pyyhkijöitä lainkaan, sillä vettä ei tosiaan tullut taivaalta tippaakaan. En voi käsittää ko. kuskin logiikkaa. Sen lisäksi että perässä ollut auto rapaantui urakalla oli pieni etäisyys ennen kaikkea turvallisuusriski. Mitä jos olisin joutunut jarruttamaan äkisti?

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (34) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb