09.06.2017

Auto jäi pikapesun ulkopuolelle - asiakaspalvelu keräsi pisteet kotiin + Voita ilmainen autopesu!

Päätin tuossa eräs ilta huuhtaista auton nopeasti harjattomassa pikapesussa. Pysäköin auton Palokan City Car Wash -pesulan eteen, kävin ostamassa pesun ja palasin autolle. Palautin pankkikortin lompakkoon takapenkille ja kaivoin kameran repusta, jotta voisin ottaa kuvan pesukoneesta. Istuin autoon ja meinasin ajaa halliin, mutta enpäs ajanutkaan, sillä hallin ovet sulkeutuivat nenäni edestä!

Ajoin toiveikkaasti lähemmäs ovia, jos ne aukeaisivat, mutta mitään ei tapahtunut. Peruutin ja ajoin taas ovien eteen, mutta ei vieläkään reaktiota. En nähnyt seinässä edes puhelinnumeroa, johon soittaa (toim. huom. se muuten olisi lukenut maksuautomaatissa), joten päätin tympääntyneenä ajaa pesuun viereiselle Palokan ABC:lle, jossa olen viime aikoina käynyt. Paitsi että ABC:n pesukone oli rikki ja suljettu. En olisikaan halunnut pestä autoa!

Jäin autoineni pesulan ulkopuolelle...

Reklamaatio

Mitä tekisi tässä vaiheessa nykyajan kuluttaja? Vaahtoaisi tietysti someen!

Minä tyydyin valittamaan asiasta vain kotona, mistä mies tätä juttua kirjoittaessani kyllä huomautti, että aika paljon vaahtoa oli siihen nähden että kyse oli vain harjattomasta pesusta. Ai niinkös se olikin? :’D Olin jo unohtanut sen tunteen, koska siitä eteenpäin asiat menivät hienosti.

Vaahtoamisen sijaan kirjoitin siis City Car Washille asiallisen reklamaation, jossa pyysin tilalle uutta pesua, koska en tuota ostamaani pystynyt käyttämään. Esitin myös toiveen, että mikäli ovet ovat auki vain tietyn ajan, siitä olisi hyvä kertoa asiakkaille vaikkapa maksupäätteellä. 

Heti seuraavana arkiaamuna sain vastauksen, jossa pahoiteltiin tapahtunutta.

Hyvitykseksi sain koodin pesulan tasokkaimpaan pesuun, vaikka olin itse ostanut ihan sen perustasoisimman. Jouduin kuitenkin hieman nolona laittamaan takaisin viestiä, että voisinko kuitenkin saada peruspesun luksuspesun sijaan. Luksuspesu sisältää nimittäin kuumavahan, jollaista en halua laittaa Leonin CQuartz Finest -pinnoitteen päälle. Ei se siitä pilalle mene, mutta ei siitä hyötyäkään ole.

Viime vuonna tuli testattua se ihan käytännössä, kun pesin auton ABC Mikkelässä harjattomassa pesussa, joka yllättäen sisälsikin vahan. En ostohetkellä tajunnut koko asiaa, koska se oli aseman ainut harjaton pesu ja olen tottunut siihen, että ne ovat aina peruspesuja. Asia tulikin ilmi vasta seuraavalla käsinpesukerralla, kun ihmettelivät Glosspointilla, että mitä ihmettä olen tehnyt Leonille, kun se kyljet ovat täynnä valumajälkiä, jotka eivät irronneet normaaleilla pesuaineilla. Hetki piti kelata ennen kuin tajusin, että se yksi harjaton pesu muuten taisi sisältää vahan! Pesun päätteeksi ruiskutettu kuumavaha ei ollut levinnyt tasaisesti, vaan jämähtänyt niille sijoilleen.

Nolosteluni oli turhaa ja sain koodin peruspesuun. Eikä luksuspesua tarvinnut palauttaa, vaan voin antaa sen jollekin kaverille. Tai jollekin teistä lukijoistani - lukekaapa juttu loppuun, sillä lopussa seuraa arvonta!

Pikapesu on kätevä, kun ei ehdi käsinpesuun mutta haluaa saada autosta pahimmat ravat pois.

Mahtavaa asiakaspalvelua

Antamani palautteeni vuoksi pesulan huoltomies kävi selvittämässä pesuhallin ovien sulkeutumisajan. Se oli ollut reilusti alle puoli minuuttia, joten ei ihme, että missasin pesun, kun en ajanut sinne saman tien kun olin maksanut. 

Tapahtuneen jälkeen ovien sulkeutumisaika nostettiin minuuttiin, missä ajassa sisään pitäisi ehtiä hyvin. Pidempään ovia ei voi pitää auki, koska muuten  tulee ongelmia talvella. Ovet eivät kuitenkaan koskaan sulkeudu  niin että väliin jäisi, sillä valokennot tunnistavat auton.

Viestittelyn makuun päästyäni päätin laittaa City Car Washille ehdotuksen uudesta sarjalipusta.

Olin  jo aiemmin miettinyt, että olisi kätevää, jos heidän verkkokaupastaan olisi mahdollista ostaa sarjalippuja peruspesuun eikä vain vahan sisältäviin erikoispesuihin. Yrityksessä pidettiin ehdotuksestani ja sarjalippu lisättiin verkkokauppaan saman tien. Ja vielä todella edulliseen hintaan, sillä kolmen peruspesua saa 30 eurolla, kun normaalisti yksi pesu maksaa 14,20 e. Tämä oli kyllä todellista asiakaspalvelua!

Kolmas asia, mistä annoin palautetta oli pesujen nimet. Kirjoitan tässäkin tekstissä iloisesti sekaisin pikapesusta ja peruspesusta, vaikka tarkoitan niillä samaa asiaa: auton nopeaa peruspesua ilman vahaa. City Car Washin Jyväskylän autopesulan pesujen nimet menevät kuitenkin niin, että “peruspesu” on se kaikista yksinkertaisin, kun taas “pikapesu” sisältää myös kuumavahan. 

Noh, nimiä ei sentään vaihdettu samoilla vauhdeilla, mutta sain silti kiitosta tästäkin palautteesta ja myönsivät, että nimiä tosiaan voisi selkeyttää.

Kommentoi ja voita luksuspesu!

Miten sinä peset autoasi? Onko valintasi käsinpesu vai konepesu? Harjoilla vai ilman?

Jätä kommentti alle ja voit voittaa autollesi Harjaton Kiiltopesu LUX -pesun, jonka sain* ensin hyvityksenä. Pesuohjelma sisältää vaahdon, 2x painepesun, alusta- ja rengashuuhtelun, huuhtelun, kuivauksen ja kiiltovahan.

Pesukoodi käy vain Jyväskylän City Car Wash -autopesulaan, joten mainitsethan kommentissasi, jos haluat osallistua arvontaan. Suoritan arvonnan kesäkuun lopussa. :)

* Jutun taustalla ei ole mitään yhteistyökuviota. Minulle jäi saamastani asiakaspalvelusta vaan niin hyvä mieli, että halusin ehdottomasti kertoa siitä blogissanikin. Blogaamisessa on parasta, kun saa vilpittömästi kehua jotain! :)

Keskustelu

Marjaana
09.06.2017 15.02

Koska en saa koskaan aikaiseksi varattua aikaa kehumallesi Glosspointille (jotenkin ajan varaus + pesuun jättäminen tuntuu muka vaivalloiselta. en tosin ole tutkinut onko heillä nettivarausmahdollisuutta), niin tulee ajettua ABC:n pesukadun peruspesuun, jossa edes vähän pestään käsin siinä alussa ja näin ollen varmaan vähän paremmin saa tähdättyä pahimpiin kohtiin, kuin pelkässä konepesussa. Kotona pesisin varmaan käsin, jos ei tarttisi lutrata kallista vesijohtovettä.

Marko
09.06.2017 19.23

Pelkkää positiivisuutta kaikin puolin. Se, että firma kuunteli asiakasta noin tehokkaasti ja se, ettet sinä lähtenyt heti oitis netissä valittamaan. Se kun tuntuu olevan nykytyyli.

Päivi
10.06.2017 22.30

Käyn säännöllisesti pesettämässä autoni Palokan Car washilla ,valitsen vaihtelevasti eri pesuohjelmia

Jenni
11.06.2017 13.24

Marjaana: Joo on siinä kyllä oma vaivansa sopia pesu etukäteen. Täytyy soittaa, nettiajanvarausta ei ole. Mulle se kyllä käy kun on mukavat tutut tyypit. Sitten vielä tähdätä päivälle, jolloin ei sada. Just perjantaina peruin Glosspointilta maanantaiksi sovitun ajan, kun koko ensi viikon keli näyttää niin sateiselta...

Marko: Kiitos! Nykytyyli on tosiaan inhottava. Some tekee valittamisen liian helpoksi...

Jaakko
12.06.2017 10.05

Perhefarmarille sisäpesu olisi aika usein olennaisempi kuin ulkopuolen peseminen, mutta eipä viitsi kun kohta on taas tuoreet kumpparinjäljet penkin selkämyksessä.

Sebastian
12.06.2017 10.10

Tämä on loistava esimerkki puolin ja toisin asiallisesti hoidetusta reklamaatiosta. Reklamaatio on aina mahdollisuus. On mukavaa havaita, että kehitysehdotuksiin suhtaudutaan näin positiivisesti ja nopeasti. Tässä olisi opittavaa monella yrityksellä. Palvelun paras asiantuntija on sen käyttäjä.

Jenni
16.06.2017 22.43

Päivi: Oot vakioasiakas siis! Välillä kantsi viedä johonkin käsinpesuun niin lähtee pinttyneempikin lika pois. :)

Jaakko: Lapset... :D Sun pitää hankkia selkämykseen jokin suoja?

Sebastian: Kiitos! Tää yllätti kyllä täysin. Ja nyt lupasivat vielä uusia pesujen nimetkin! :)

Henrik
20.06.2017 12.54

Autoa tulee pestyä välillä käsin firman tallissa tai joskus kotipuolessa käydessä. Joskus käyn harjattomassa automaatissa ja muutaman kerran on tullut Glosspointillakin käytyä. Nykyään aika enemmän kortilla niin ei niin ehdi itse pesemään saati vahaamaan.

Mmikko
02.01.2018 12.10

Meillä ei taannoin lähtenyt helmiäisvalkoinen Toyota puhtaaksi.olimme
Yhteydessä muutaman kerran ja ymmärrystä löytyi ihmettelyyn saakka
Lopulta vaihtoivat liuottimien ja tilanne on kunnossa.tälläistä palvelua
Saa enää harvoin mutta tämä firma pitää asiakkaistaan huolen.

Jenni
02.01.2018 13.01

Olipa hyvää palvelua ja kiva että kerroit siitä! :)

Itse en totta puhuen edes odota, että saisin harjattomassa pesussa auton putipuhtaaksi. Kunhan nyt saa pahimmat ravat pois. Vaikka taitaa näissäkin olla eroja!

Glosspointilla kertoivat, että nykyinen suolatöhnä on autoissa niin tiukassa, että joutuu oikeasti tekemään töitä käsinpesussakin, että tulee puhdasta.

nekkukoira
27.11.2020 22.09

Käyn säännöllisesti Nummelan uudella ABC asemalla ja se toimii hyvin!

Jenni
04.01.2021 23.01

Nekkukoira, pahoittelut vastauksen viivästymisestä. Autotien kommentointi oli rikki.

Hyvä kuulla, että olet löytänyt hyvin toimivan autopesulan! Meille jyväskyläläisille tuli suru-uutisia joulukuun lopulla, kun City Car Wash ilmoitti että Palokan pesula suljetaan vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi. Mutta aikovat perustaa kaupunkiin uuden pesulan, joten nyt vaan jännityksellä jäädään odottamaan että minne se tulee. Asiakkaille tuli oikein mailia, jossa kyseltiin että mihin uusi pesula haluttaisiin. Eli jäädään sitä odottelemaan. Sitä ennen taidan pesettää Tourulan Nesteellä, jonka harjaton pikapesu tuntuu varsin tehokkaalta.

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Ongelmatilanteet Puhtaanapito

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (3) Ajovarusteet (8) Akku (1) AL-Sport (6) Audi (13) Autokauppa (3) Autokoulu (32) Autoliitto (6) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (7) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (42) Ford (5) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (40) Hybridiautot (6) Hyundai (6) Jarrut (9) Jenni (38) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (10) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (14) Kevytliikenne (8) Kia (4) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (52) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (2) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (47) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (4) Moottori (3) Moottoripyöräily (30) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (68) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (2) Opetuslupa (5) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (35) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (42) Seat Leon (45) Skoda (8) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (17) Takuu (4) Taloudellinen ajo (51) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (35) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (52) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb