22.01.2016

Auton lainaaminen naapurille - uhka vai mahdollisuus?

Yhteistyössä Shareit Blox Car *

Oletko koskaan laskenut, miten paljon auton omistaminen maksaa? Ai et? No en ole minäkään. En ole uskaltanut! :D Nimittäin kun mukaan ottaa auton arvon aleneman, niin hinta per kilometri ei taida olla ihan pieni... 

Kuinka suuren osan ajasta auto on sitten vain pysäköitynä? Suurimman? Ja samalla siitä juoksevat verot, vakuutusmaksut, rahoituskulut jne. Peltilehmän arvo laskee vaikka sillä ei ajaisi kilometriäkään!

Mitä jos sen ajan, minkä auto seisoo tyhjän panttina, voisikin muuttaa rahaksi?

Tutustuin blogiyhteistyön merkeissä autojen vertaisvuokrauspalvelu Shareit Blox Cariin, jonka avulla omistaja voi löytää autolleen maksavia käyttäjiä silloin, kun ei sitä itse tarvitse. Vuokratuloilla voi kattaa auton kuluja, eikä itse tarvitse luopua mistään! Vuokraajalle palvelu puolestaan tarjoaa tavan päästä auton rattiin tarvittaessa ilman auton omistamiseen liittyviä kustannuksia.

"No haloo, en todellakaan lainaa autoani ventovieraalle! Mitä jos se kolaroi sen?! Siinähän sitten ollaan lirissä vakuutusten kanssa, menetän bonukset ja kaikki on pilalla. Sitä paitsi auto on henkilökohtainen, enhän mä lainaa kellekään vaimoanikaan!"

Jep, aika moni suomalainen ajattelee näin. Niin minäkin! Mutta mitä enemmän Shareit Blox Carin perustaja Paul Nyberg minulle kertoi palvelusta, sitä vakuuttuneemmaksi tulin siitä, että homma oikeasti toimii.

Auton vuokraaminen Blox Carin käyttäjille on turvallista ja helppoa. Auton omistaja päättää itse, mihin hintaan, milloin ja kenelle vuokraa autoaan. Jos se on vain naapurin Pera, niin se on ihan ok. Kenties autoa voisi lainata Peralle muutenkin, mutta kun sen vuokraa Shareit Blox Carin kautta, vakuutusbonukset ovat turvassa, jos autolle tapahtuu jotain. Vaikka aika pienihän se todennäköisyys oikeasti on, että mitään käy.

Uskoisin, että kun kyse on yksityishenkilöiden autoista, vuokraajat ovat huolellisempia kuin kasvottoman autovuokraamon autoa käyttäessään. Tietysti porukasta voi aina löytyä joku idiootti, jonka tapa käsitellä autoa on kyseenalainen. Mutta tämä tyyppi tuskin tulee saamaan autoa toiste käyttöönsä. Vuokrauksen jälkeen omistaja ja vuokraaja nimittäin antavat toisilleen käyttäjäpalautetta Huuto.netin tyyliin ja palautteiden perusteella muut käyttäjät voivat päätellä, kannattaako näiden henkilöiden kanssa olla tekemisissä. Kaikki palveluun kirjautuneet käyttäjät tunnistautuvat verkkopankkitunnuksilla, joten autoa ei voi vuokrata kenenkään muun nimissä.

Auton lainaaminen muille ja vakuutukset

Auton vertaisvuokraaminen SBC:n kautta oli aiemmin turhan monimutkaista, sillä se vaati, että auto oli rekisteröity vuokrauskäyttöön tarkoitetuksi ja vakuutusten hinnat olivat sen mukaiset. Tämä on kuitenkin mennyttä  Shareit Blox Carin ja If vahinkovakuutusyhtiön yhteistyön myötä. Nyt riittää, että on tavallinen liikennevakuutus Ifissä. Vuokrauksen ajaksi sen päälle tulee Shareit-Turva, joka suojaa bonukset, mikäli jotain sattuu vertaisvuokrauksen aikana.

Shareit-Turva maksaa kaksi tai viisi euroa per vuokrauspäivä riippuen siitä, haluaako omistaja suojata vain liikennevakuutuksen vai myös kaskon bonukset (jos kasko on Ifissä). Jos kukaan ei vuokraa autoa, ei vakuutusmaksuakaan mene eli tyhjästä ei tarvitse maksaa! Vakuutusmaksut Shareit pidättää suoraan autonomistajalle vuokrauksesta maksettavasta korvauksesta, joten vakuutus ei aiheuta autonomistajalle ylimääräistä säätöä.

Shareit-Turvan vakuutusehdot ovat periaatteessa hyvin selvät. Omistajan bonukset säilyvät, vaikka vuokraaja kolaroisi. Pientä ihmetystä kuitenkin aiheutti liikenne- ja kaskovakuutuksen bonusten erilaiset korvaamistavat. Jos vuokraaja kolhii autoa, liikennevakuutuksen bonus alenee ja bonuksissa menetetyt rahat maksetaan omistaalle rahakorvauksena, kun taas kaskovakuutuksessa ei vain menetä bonuksia eikä raha liiku. Ifistä kerrottiin, että lainsäädäntö ei mahdollista sitä, että bonus ei alenisi, joten se korvataan siksi rahana.

Eli jos vuokraaja ajaisi autollani kolarin, sen liikennevakuutuksen bonus alenisi nykyisestä 45 %:sta 25 %:iin. Bonus nousee vuodessa 5 %-yksikköä, joten menee neljä vuotta, että pääsen takaisin 45 %:iin. Saan tästä kertakorvauksena neljän vuoden bonukset eli 20 % + 15 % + 10 % + 5 % nykyisestä liikennevakuutuksen hinnasta.

Lainaisinko omaa autoani?

Olen ylihuolehtivainen omasta autostani enkä lainaa sitä siksi oikeastaan kenellekään, sillä en todellakaan halua joutua selvittelemään, jos lainaaja kolhisi autoni. Enkä myöskään halua edes riskiä, että silmäterääni kolhittaisiin... Lisäksi olen todella tarkka sen kunnosta, eikä maalipintaan esimerkiksi saa osua millään.

Paul on kuitenkin hehkuttanut pavelua niin paljon, että salaa minua on käynyt vähän kiinnostamaan auton vuokraaminen. Olkapäilläni istuu piru ja enkeli, joista toinen sanoo, että siitä ei voi seurata hyvää ja toinen sanoo, että siitä voisi saada kivasti pientä lisätuloa. Toisaalta haluaisin ottaa vähän rennommin auton omistamisen ja toisaalta taas mietin, että se on minua varten tarkkaan kustomoitu kulkupeli, joka on yksinoikeudella minun. Minun! Miksi ja miten muuttuisin yhtäkkiä autoa tarkkaan suojelevasta omistajasta jakamisen ilosanomaa levittäväksi edelläkävijäksi?

Ajatus on kuitenkin kylvetty ja niinpä lisäsin Leonin testiksi palveluun. Se ei ollut blogiyhteistyön vaatimus, vaan itse halusin tätä merkintää ajatellen testata, miten palvelu toimii. Sitä paitsi eihän minun ole pakko autoa kenellekään vuokrata, vaikka se sivuilla näkyykin. Jos ajatuksen siemen sitten lähteekin itämään, niin laitan vuokrauksen auki. 

Hintaa Leonista voisi pyytää vaikkapa 15 e/h ja 70 e/vrk. Vuokraaja maksaa summan SBC:lle, joka tilittää vuokrat kerran kuussa omistajalle. SBC pidättää summasta 30 % itselleen ja tietenkin myös verottaja haluaa osansa, mutta onhan se silti ihan harkinnan arvoista, jos vaihtoehtona on se, että auto makoilee ruudussaan tyhjän panttina.

 

 

 

 

Auton lisääminen palveluun.

Kun auto on hyväksytty palveluun, se näkyy etusivulla ja haussa ja sillä on oma tietosivu. Sitten vain kalenteriin lisäämään aikoja, jolloin auto on vuokrattavissa.

Auton vuokrauskalenteri.

Tähän kohtaan jäi minun vuokrailuni, sillä vielä ei ole rohkeutta antaa Leonidasta kenenkään muun kätösiin. Lupasin miehellenikin, että testaan vain käyttöliittymää mutten vuokraa autoa. :D Näin kätevästi homma siis toimii. Sitten kun joku haluaa vuokrata autoa, siitä tulee sähköposti/tekstiviesti-ilmoitus. Jos vuokraaja tai vuokrausaika ei vaikuta hyvältä, pyynnön voi perua.

Miten auton vuokraaminen palvelusta käytännössä toimii?

Vuokrasin blogiyhteistyön merkeissä Shareit Blox Carista ilmaiseksi yrityksen perustajan Paul Nybergin Tesla Model S P85D:n. Vertaisvuokraus perustuu siihen, että auto löytyy läheltä, mutta tässä testitapauksessa hain auton Helsingistä. Ihan mitä tahansa autoa en lähtisi hakemaan pk-seudulta saakka, mutta Tesla oli eri juttu, sillä olin haaveillut sen testaamisesta jo pidemmän aikaa. 

Auton varaaminen kävi kätevästi. Käyttäjätunnusten teon ja tunnistautumisen jälkeen pääsin selaamaan autojen kalentereita ja varaamaan auton. Seuraavana aamuna sähköpostin tupsahtikin jo viesti, että omistaja oli hyväksynyt varauksen. Siitä eteenpäin sovimmekin asioista suoraan sähköpostilla.

Yksi Tesla kiitos!

Paul haki minut Pasilan asemalta, josta ajoimme Kulosaareen. Tarkistimme yhdessä auton kunnon ja nappasimme siitä muutaman valokuvan todistusaineistoksi. Se tuli  suoritettua blogiyhteistyön vuoksi hieman ylimalkaisesti, mutta molempien oikeusturvan kannalta homma kannattaa mielestäni tehdä huolella ja riittävän valoisassa paikassa. Näin omistaja ei voi syytää vanhoja vaurioita vuokraajan kontolle ja toisaalta jos vuokraajalta on tullut jotain jälkeä, voi niidenkin todistaa tulleen vuokrauksen aikana. Myös matkamittarista kannattaa ottaa kuva, jotta vuokrauksen jälkeen tiedetään, millaisesta matkasta vuokraajaa veloitetaan. Lisäksi omistajan tulee tarkistaa vuokraajan ajokortti, jotta voidaan varmistua henkilöllisyydestä ja vuokraajan ajo-oikeudesta.

Viimeiseksi Paul luovutti minulle avaimen ja neuvoi miten Teslaa käytetään ja ladataan ja sitten saatoinkin lähteä kohti Jyväskylää ... paitsi että en voinutkaan, sillä latausluukku oli jäätynyt pesun jäljiltä kiinni! Mutta ei hätiä mitiä, Paulilla oli kaksi Teslaa vuokrattavana ja niinpä vaihdettiin lennossa toiseen. Ja sitten ei muuta kuin Jyväskylään. Kirjoittelen Teslasta myöhemmin erillisen merkinnän, sillä tähän juttuun sitä ei todellakaan saa mahtumaan... :)

Ensimmäinen lataus Vierumäellä.

Sunnuntai ja paluumatka Helsinkiin koitti ihan liian nopeasti. Vastahan mä pääsin sinuiksi Teslan kanssa! Palauttaessa autoa on hyvä käydä vielä yhdessä se läpi ja ottaa uudet kuvat, jotta on taas todistusaineistoa jos jälkeenpäin tulee vielä jotain sanomista. Mahdollisista virheistä on myös syytä ilmoittaa heti. Minä esimerkiksi huomautin turvavyöstä, jonka keskellä oli pikkuinen nirhauma. 

Autoa palauttaessa napattiin tietysti myös kuva matkamittarista, koska ajetut kilometrit vaikuttavat vuokrauksen hintaan. Auton omistaja voi itsenäisesti määritellä, sisältääkö vuokrahinta jonkin tietyn määrän kilsoja vai ei. Teslan tapauksessa vuorokausihinta sisälsi 300 km ajoa. Auto oli mulla kaksi vuorokautta ja matkaa kertyi 787 km, joten jos olisin ollut tavallinen maksava asiakas, niin normaalin vuokrahinnan päälle olisi pitänyt maksaa 187:stä ylimääräisestä kilometristä.

Voiko ihminen muuttua?

Kas siinä kysymys! Suomessa on totuttu siihen, että kaikki omistavat omat autonsa eikä niitä juuri jaella. Mutta maailma muuttuu. Ihmiset vuokraavat jo kotejaan ventovieraille Airbnb-palvelun kautta, joten miksei sitten autoja? Onhan koti kuitenkin vielä henkilökohtaisempi kuin auto.

Ifin teettämän tutkimuksen mukaan kiinnostusta auton jakamiseen kuitenkin on. Sen mukaan etenkin nuoremmat ja kaupungeissa asuvat ihmiset voisivat kuvitella vuokraavansa autoaan eteenpäin. Suurin pelko ihmisillä on auton vaurioituminen ja siitä aiheutuvat kustannukset, mutta Shareit Blox Carin kautta riski on minimoitu. Jos siis autoa ei tarvitse jatkuvasti, niin mielestäni kannattaa ihan oikeasti miettiä vertaisvuokrausta. Siinä on mahis laittaa auto tienaamaan omat ylläpitokulunsa. Mietin myös, että matkailuauton vuokraaminen ja vakuuttaminen onnistuisi kätevästi SBC kautta.

(PS. Päädyin muuten laskemaan Leonin kulut jollain netistä löytyneellä laskurilla ja kyllä - sen tulokset olivat aika jäätävät. Leon on yhdeksän kuukauden omistusaikana maksanut arvonalennus mukaanlukien noin 6000 e eli hinta per kilometri on noin 0,60 e. Auts! Olisi ehkä ollut parempi olla laskematta...)

* Merkintä on toteutettu yhteistyössä Shareit Blox Carin kanssa. Sain jutusta korvaukseksi Teslan käyttööni viikonlopuksi ja matkakulut. Kaikki jutussa esittämäni mielipiteet ovat omiani. Linkkien klikkaaminen ei tuota minulle mitään.

Keskustelu

Aki Pouta
23.01.2016 10.59

Pitääkö autonsa vuokralle tarjoavalla olla siis vakuutukset Ifistä? Käsitin, että viimeistään rekisteröinnin yhteydessä ilmoittajalle tarjotaan Ifin vakuutusta, jos sellaista ei jo ole.

Jenni
24.01.2016 23.10

Joo vakuutukset pitää olla Ifissä, koska tuo Shareit-turva vain laajentaa Ifissä olevaa vakuutusta. (Muokkasin blogausta nyt hieman, että siitä olisi selkeämmin ymmärrettävissä että vaatii vakuutuksen Ifiin.)

Marjaana
30.04.2016 10.54

Entä jos auto varastetaan? Varas toki tiedetään, mutta entä jos kyseessä persaukinen kaveri, jolta et koskaan saa rahoja takaisin. Olet kuitenkin varkaalle itse luovuttanut avaimet, joten kasko ei (mitä todennäköisemmin) korvaa varkautta. Avaimet kun olisi pitänyt saada haltuun muun varkauden/ryöstön yhteydessä. Hyvin epätodennäköinen skenaario toki, muttei mahdoton. Korvaisiko vuokrauspalvelun välittävä taho auton ja perisi sitten itse rahat takaisin varkaalta (jolta ei rahaa koskaan tulisi) vai jäisikö itselle vain velka/rahan menetys, kun pitäisi hankkia uusi varastetun tilalle (olettaen että vakuutus ei siis korvaisi).

Antti
19.09.2016 22.37

Marjaanan kysymykseen (30.4. 2016) ei ole vastattu. Se tarkoittaa, että siihen ei ilmeisesti ole olemassa tyydyttävää vastausta.

Jos If on edelleen leikissä mukana, se joutuu ottamaan tuon riskin huomioon ja varustamaan vakuutuksen "riskilisällä". Tai sitten profiloimaan asiakkaansa tarkemmin, mikä sekin maksaa ja nostaa vakuutusmaksua.

Jenni
19.09.2016 23.02

Moi Antti,

Mun piti selvittää asiaa ja unohdin, siksi Marjaanan kysymykseen jäi kommentoimatta. Pahoittelut! Mutta hyvä että huomautit asiasta, niin selvitin asian nyt.

Laajaan ShareIT-turvaan kuuluu Petosturva, jonka kuvaus menee näin:

"Jos auton vuokraaja olisikin epärehellinen, eikä palauttaisi autoa takaisin, auttaa Laajaan Shareit-Turvaan sisältyvä Petosturva.

Jos tällöin autoa ei saada palautettua 30 päivän kuluessa vuokra-ajan päättymisestä, maksetaan korvaus Ifin kaskovakuutuksen varkausturvasta samalla tavalla kuin jos auto olisi varastettu."

(Lainattu sivulta https://www.shareitbloxcar.fi/insurance)

ShareIT-turva on autosta riippumatta 5 euroa / vuokrauspäivä eikä siinä siten tehdä mitään profilointia. Uskoisin, että vertaisvuokrattujen autojen varkaudet ovat niin harvinaisia, että niistä maksettavat korvaukset hukkuvat vakuutusmaksurahoihin kuin pisara mereen.

Esa
04.02.2017 10.47

Tutustuin palveluun ja ainoa joka tässä pärjää on Paul. 30% tekemättä yhtään mitään. Näin on. 60€ päivä vuokrasta kun vähentä 30% Paulin rahan, verot vakuutus lisäturvaa, pesut sisäpuhdistukset niin käteen jää -merkkinen tulos + lommot autoon.

Jenni
13.02.2017 20.57

Heh, pikaisesti ajateltuna noinkin. Mutta niinhän ne yritykset toimii, koittaa tuottaa omistajilleen rahaa... Musta tuntuu että ShareIT ei kyllä hetkeen vielä ole ihan hirveän tuottava, sovelluskehitys ja markkinointikin syövät katetta.

Mutta olet kyllä oikeassa ettei auton vuokrauksella ihan hirveästi pääse rikastumaan. Vaikka joka ajon jälkeen autoa tuskin tarvitsee puhdistaa. Laskeskelin että 60 e vuokrasta jäisi käteen lopulta 26 e, jos vähentää ShareITin osuuden, vakuutuksen ja verot (pääomatuloja käsittääkseni eli 30%). Kyllä saisi jonkin verran vuokrailla, että sillä eläisi. Mutta toisaalta 4 vuokrapäivää olisi jo 100 e. Pienet purot...

Jaakob
20.01.2018 11.10

Varoitus! If ei korvaa Shareit vakuutuksesta! Shareit Blox Car palvelu ei korvaa tankista puuttuvaa bensiiniä! Autoni Audi A8 oli ensimmäistä ja viimeistä kertaa Shareit Blox Car vuokralla kesällä 2017. Maksoin oli Ifin laaja Shareit turva vakuutuksen. Auton vuokrasi virolaistaustainen nainen, mutta autoa käyttivät pääasiassa hänen miespuoliset tuttavansa. Kesken vuokra-ajan sain tekstiviestin, että auton avain oli hajonnut. Vaihto sovittiin läheiselle huoltamolle, jonne ilmestyi tuntematon virolainen mies. Alkuperäinen avain oli avattu, ja muutama sen osa tuli sen mukana. Myöhemmin erikoisliikkeessä todettiin, että avaimen signaalit toimivat, mutta ei enää minun autossani. Auto palautettiin myöhässä viereisen kerrostalon parkkialueelle, ja sain tekstiviestin, että se toinen avain oli auton renkaan päällä siellä. Autosta oli viety irto vetokoukku, taakkateline, pyöräteline, työkalut ja kaikki muukin mitä irtonaista oli. Takalasissa ollut tarra oli raaputettu pois, jolloin jotkin takalasin lämmityslangat oli rikottu ja radion toimivuus huonontunut. Holtittoman ajon takia pakoputkesta kuuluu outoa pörinää, jota ei ollut ennen. Takapenkin keskellä on outoja painaumia, jotka eivät oikene. Konepellin avauskahva on rikottu. Lisäksi tankista puuttui 70 litraa polttoainetta. Tein If vakuutusyhtiöön korvaushakemuksen, josta nyt tammikuussa 2018 puoli vuotta (!) hakemuksen tekemisen jälkeen tuli kielteinen päätös, mitään ei korvata! Pyysin aikaisemmin Shareit Blox Car -palvelua korvaamaan auton tankista puuttuneet 70 bensiinilitraa, mutta he eivät suostuneet sitä tekemään. Varokaa vuokraamasta autoanne Shareit Blox Car -palvelun kautta, riskit voivat toteutua rankasti kuten minun tapauksessani. Ja ylimääräinen 5 euroa vuorokaudelta maksamani If vakuutusyhtiön "Shareit-Turva, johon kuuluu liikennevakuutuksen bonusturvan lisäksi myös kaskovakuutuksen bonus- ja omavastuuturva, petosturva sekä väärinkäytösturva " ei korvaa mitään! Saati että tankista puuttuvaan polttoaineeseen tulisi korvaus Shareit Blox Car palvelulta.

Jenni
20.01.2018 12.13

Onpa kummallinen tapaus ollut, eikä kuulosta yhtään hyvältä!

Miten vakuutusyhtiö perusteli, ettei korvaa autosta rikottuja osia eikä pöllittyjä ja työkaluja? Entä puuttuva polttoaine? Jos autoa ei ole tankattu, Shareit voi veloittaa polttoaineen auton vuokraajalta. Mitä Shareit sulle vastasi kun sitä pyysit?

Katri
16.03.2018 16.17

Minuakin kiinnostaisi tietää sinulta Jaakob tarkemmin miten vakuutusyhtiö perusteli päätöstä? Entäpä Shareit yhtiö? Olen harkinnut vuokrata autoani heidän kauttaan ja olen ymmärtänyt että tällaista kuvaamaasi riskiä ei ole kun vuokrauksen tekee välitysfirman kautta, jolla on vakuutusyhtiön kanssa sopimus. Tämä on todella hämmentävää.

Jenni
18.03.2018 20.33

Sitä minäkin ihmettelin, että miten tämä tilanne on voinut tapahtua. ShareITin vakuutus on just sitä varten että se korvaa ilkivallan yms.

Santeri / Blox Car
28.01.2019 17.22

Hei,

Kiitos Jenni vielä hyvästä blogikirjoituksesta. Juttuja selaillessamme huomasimme tämän vanhan keskustelun.

Tapauksissa, joissa sekä auton omistaja, että palvelua käyttänyt osapuoli eivät ole noudattaneet palvelun sääntöjä eikä ehtoja, on myös vakuutusyhtiön kanta selkeästi tiukempi. Vakuutusyhtiön päätöksiin emme voi yrityksenä vaikuttaa.

Vuokrauksiin räätälöidyt lisäturvat ovat juuri sitä varten, mikäli vuokrauksen aikana sattuu vahinko tai autoa käytetään väärin. Se kuitenkin edellyttää palvelumme sääntöihin ja ehtoihin sitoutumista myös autoa vuokralle tarjoavalta osapuolelta.

ystävällisin terveisin,

Santeri / Blox Car

Jenni
28.01.2019 18.57

Kiitos Santeri selvennyksestä. :)

Bloxcaria harkitseva
18.07.2020 19.55

Jäi hieman epäselväksi, että miten Jaakob oli vuokraajana toiminut väärin? Tai jos ette voi kyseisestä tapauksesta puhua, mitä yleisellä tasolla vuokraaja saattaa tehdä väärin?

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Pohdiskelu Tesla Vuokraus Yhteistyö

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (42) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (48) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (64) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (35) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (41) Seat Leon (44) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (15) Takuu (4) Taloudellinen ajo (51) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (35) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb