25.01.2020

Autolla Espanjassa - auton vuokraaminen

Työpaikkani on kahtena edellisenä syksynä viettänyt etätyöviikon Espanjan auringossa. Koska asuimme erillisissä villoissa poissa kaupunkien keskustoista vuokrasimme niihin kulkemiseen kolme autoa. Minä tietysti ilmoittauduin vapaaehtoiseksi kuskiksi, koska mikäs sen hauskempaa kuin päästä autoilemaan uusissa ympäristöissä! 

Työkaverini hoitivat varsinaisen vuokraamisen, mutta olin mukana allekirjoittamassa kakkoskuskin papereita. Seuraavassa hieman sivusta seuraajan kokemuksia auton vuokraamisesta.

Juttusarjan seuraavissa osissa pääsette lukemaan Espanjan liikennekulttuurista ja omista seikkailuistani näillä reissuilla. Pysykää kuulolla! :)

Auton vuokraaminen Malagassa

Syksyllä 2018 vietimme viikon Malagan lähellä Benalmadenassa. Reissun autot vuokrattiin Discover Cars -sivuston kautta Delpaso-nimisestä vuokraamosta. Paikan päällä kävi ilmi, että vuokraamo ei sijaitse kävelymatkan päässä Malagan lentokentältä, vaan vähän syrjemmässä. Vuokraamoon pääsi soittamalla heille, jolloin pikkubussi tuli hakemaan matkalaiset ja karautti muutamassa minuutissa vuokraamoon.

Etujoukot olivat hakeneet kaksi muuta autoa jo edellisenä päivänä ja me noudimme saapuessamme vain yhden auton. Lentomme oli tosi myöhässä ja pääsimme vuokraamoon vasta neljän maissa yöllä. Siitä seurasi lisämaksu, koska vuokraamo ei ole normaalisti auki klo 4. Mutta onneksi sentään saimme auton silloin!

Paikan päällä selvisi, että vuokra-autojen välittäjäsivulta ostettu Full Coverage -vakuutus ei ollut riittävä, joten mielenrauhan turvaamiseksi autolle päätettiin ottaa täysvakuutus vuokraamon kautta. 

Vuokraamossa suosittelivat, että auto kannattaa jatkossa ottaa ennemmin suoraan heiltä, koska se on siten halvempaa. Vähän samoja kokemuksia siis kuin saman syksyn auton vuokrauksesta Tsekissä. Ei hirveästi kannata hankkia autoa välityspalvelusta, vaikka se kuinka tuntuisi kätevämmältä. 

Auto oli varattu D-kokoluokasta eli se olisi voinut olla esimerkiksi Ford Focus ST, mutta vuokraamo antoikin meille seitsenpaikkaisen Volkswagen Touranin (luokka J1). Se oli tosi kiva juttu, sillä seitsemän istuinta oli käytössä useammankin kerran viikon aikana. Lentokentältä talolle ajaessa puolestaan oli helppo ahtaa kaikkien matkalaukut takakonttiin, kun takimmaiset istuimet sai käännettyä piiloon.

Volkswagen Touran Delpason autojen palautuskatoksessa.

Auton vuokraaminen Teneriffalla

Viime syksynä vietimme viikon Teneriffan Adejessa. Autot vuokrattiin edellisvuodesta oppineena ilman välikäsiä. Vuokraamoksi valikoitui Sixt, jolla oli edullisimmat hinnat. 

Etujoukot olivat tällä kertaa vuokranneet pikkubussin ja me vuokrasimme vielä kaksi henkilöautoa.

Sixtin tiski sijaitsi Reina Sofian lentokentän saapuvien aulassa. Sen näytti valinneen myös suurin osa muista samalla lennolla saapuneista ihmisistä. Siinä missä muiden vuokraamoiden luukuilla oli ihan hiljaista, Sixtillä oli kunnon jono, joka vielä eteni superhitaasti, koska kaikilla asiakkailla tuntui olevan jotain säätöä.

Kun lopulta tuli meidän vuoromme, pääsimme mekin säätämään, koska netissä ostettu vakuutus ei lopulta kattanut paljon mitään. Vuokraamon edustaja varoitteli kovasti, että jokaisesta vahingosta on oma 2000 e omavastuu, mutta ylimääräiset vakuutukset jätettiin silti hankkimatta, sillä ne olisivat nostaneet vuokrauksen hintaa todella paljon. 

Mietin mielessäni, että jos mällää koko auton niin sen korjaaminenhan on halvempaa kuin naarmut eri puolilla (olettaen tietysti, että molempien korjaaminen maksaisi 2000 e), koska koko auton rututhan olisivat yksi iso vahinko… 

Työkaverini mukaan Espanjassa vuokraamot koittavat myydä ylimääräisiä vakuutuksia paljon enemmän kuin muissa maissa missä hän on autoja vuokrannut. Muualla tyytyvät kertomaan vaihtoehdot, mutta Espanjassa myyminen on paljon aktiivisempaa. Saatuamme lopulta autojen paperit (kaksi Jeep Compassia) työkaveri puuskahti, että aina vaan autojen vuokraamisesta jää kusetettu olo.

Vuokrasopimusten mukaan tuli pitkä tuloste kaikista autossa sillä hetkellä olleista vaurioista. Pieniä naarmuja ja jälkiä siellä täällä. Koska meillä ei ollut nyt kaiken kattavia vakuutuksia, yritimme käydä Jeepit tarkkaan läpi ennen kuin lähdimme liikenteeseen. Muuten voisi olla vaara, että palauttaessa meiltä laskutettaisiin edellisten asiakkaiden kolhuja. Kunnollinen tutkiminen oli kuitenkin vaikeaa, koska oli pimeää ja autot katoksessa, johon katuvalot eivät osuneet. 

Alun tarkkaavaisuus oli kyllä melko turhaa, sillä autoa palauttaessa vuokraamon työntekijät kävivät auton läpi tosi suurpiirteisesti - ja ihan yhtä hämärässä kuin mekin alussa. Mutta ei näistä koskaan tiedä!

Villassa asustavat kissat viihtyivät Compassin alla.

Keskustelu

Jipe
02.02.2020 07.59

Kanarialla suosittelen Cicar vuokraamoa. Hinnat ovat edulliset ja niihin sisältyy täysi vakuutus. Ei tarvitse vääntää mistään lisävakuutuksista, kun auton palauttaa sitä ei edes tarkasteta.

Jenni
02.02.2020 18.06

Jipe, kiitos hyvästä vinkistä! :)

Juha
03.02.2020 10.42

Kanarialla Cicarin lisäksi kannattaa tsekata Cabrera Medina. Tuo on käsittääkseni samaa konsernia kuin Cicar, ja ainakin Teneriffalla ja Gran Canarialla Cabrera Medinan kautta varatun auton nouto ja palautus tapahtuu Cicarin pisteelle. Cabrera Medinaa olen käyttänyt siksi että omissa varauksissa se on ollut aavistuksen halvempi kuin Cicar. Muutoin homma toimii kuten Jipen mainitsema Cicar, eli hinnat sisältävät kaikki vakuutukset nollaomavastuilla, ja myös mahdollisen toisen kuljettajan & lasten turvaistuimet saa ilman lisäveloitusta (turvaistuimilla osa vuokraamoista rahastaa rajusti). Jos auto on ollut täydellä/täydehköllä tankilla niin polttoaineesta vuokraamo on ottanut hyvin kohtuullisen takuusumman, käytännössä tankissa olevan bensan hinnan. Auton nouto ja palautus käy helposti kun mitään erillisiä tarkastuksia ei tarvitse tehdä ja polttoaineen takuusummankin vuokraamo on palauttanut välittömästi auton palautuksen yhdessä oman ilmoituksen perusteella (eivät siis erikseen tarkasta kuinka täydellä tankilla vuokraaja palauttaa auton). Autot ovat myös olleet siistejä, ja ehkä sitten vaan hyvää tuuria, mutta joka kerta (4 vuokrausta) olen saanut paremman/korkeamman autoluokan mitä olin varannut.

Jenni
04.02.2020 10.24

Kiitos Juha kokemuksiesi jakamisesta! Nämä vuokraamot kuulostavat melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta jos neljästi toiminut noin hyvin niin pakko uskoa. :)

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Autolla ulkomailla Reissut Vuokraus

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (34) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb