19.06.2009

POLOinen 1 v.

Tänään tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun POLOinen näki ensimmäistä kertaa päivänvalon. Aloitin blogin pitämisen siksi, että voisin vuodattaa tuntemuksiani autoilusta ja liikenteestä muillekin kuin miehelleni. Vuoden aikana olenkin ehtinyt julkaista 46 merkintää, jotka ovat käsitelleet laajasti autoilua ja liikennettä.

Katsaus kuluneeseen vuoteen

Viime kesänä suoritin autokoulun kakkosvaiheen. Arvioivan ajon suoritukseeni en ollut tyytyväinen, mutta päivä liukkaan kelin radalla oli hauska ja opettavainen.

Kesällä ostin Poloon liekkimatot, joista olin luvattoman innoissani. Mitä olen muuten vieläkin. Ostin Poloon uudet kesärenkaat joiden lisäksi olisi tehnyt mieli hankkia alumiinivanteet, mutta en raskinut. Vanteiden sijasta koristelinkin Poloa vaihtamalla vakiot pölykapselit Biltemasta ostettuihin kiiltäviin kromikapseleihin.

Alkusyksystä kävin koeajamassa unelma-autoani Volkswagen Sciroccoa. Auto oli livenä yhtä hieno kuin kuvissa.

Syksyllä kirjoitin useammankin merkinnän työmatkalla kohtaamistani törttöilijöistä. Vakiotörttöilyt tapahtuivat ja tapahtuvat edelleen Seppäläntien ja Palanderinkadun risteyksessä, missä autoilijat jäävät jonottamaan risteysalueelle häiriten risteykseen toisista suunnista ajamista.

Tammikuussa Polo joutui peltikorjaamolle, kun vastaantulija törmäsi sen kylkeen. Korjauksen ajaksi sain käyttööni lähes uuden Polon, jota oli kiva verrata omaani.

Helmikuussa kävin päiväseltään Tampereella ja sain huomata, että kotiin ajaminen yömyöhällä ei ole ollenkaan mukavaa, kun silmät meinaavat painua kiinni.

Helmikuussa osallistuin myös odotettuun liukkaan kelin ratatapahtumaan Joutsan ajoharjoitteluradalla. Oli kivaa päästä testaamaan autoa oikeissa talviolosuhteissa vedellä liukastetun radan sijaan. Ajamisen lisäksi päivän kiva yllätys oli se, että tutustuin radalla yhteen blogini lukijaan.

Maaliskuun alussa Keskisuomalaisen keskustelupalstalla väännettiin kättä Vaajakosken liikenneympyrässä ajamisen vaikeudesta. Minulla meni valitukseen hermot ja päätin ottaa selvää, millaista ympyrässä ajamien on käytännössä.

Maaliskuussa käytin Polon katsastuksessa. Yllättäen se ei mennytkään läpi, vaikka olin vasta huollattanut sen. Ei auttanut kuin käyttää se uudelleen huollossa, minkä jälkeen uusintakatsastus oli läpihuutojuttu.

Huhtikuun alussa kävin jälleen Tampereella, jonka keskusta alkoi jo vähän käydä tutuksi ja siellä olikin ihan mielenkiintoista ajella ja tutustua vieraisiin liikennejärjestelyihin.

Loppukeväästä jalkani leikattiin ja autoilu jäi reiluksi kuukaudeksi, jolloin laitoin mieheni kuskiksi. Kun palasin rattiin huomasin, että ajotaito alkaa ruostua tosi nopeasti. Onneksi se palautuikin nopeasti.

Alkukesältä ei ole tullut raportoitua kuin peruutteluharjoituksista, mutta voin kertoa, että olen käynyt Lahdessa sähläämässä navigaattorin kanssa ja yrittänyt kalibroida Poloon asennuttamaani kulutusmittaria. Näistäkin vielä jossain välissä juttua.

Mitä jatkossa?

Heinäkuussa ajan luultavasti kuorma-autokortin, vaikka en sitä tällä hetkellä mihinkään tarvitsekaan. Mutta jos joskus tarvitsen, niin aloittamalla kurssin ennen 10.9.2009 sen saa vielä vanhoilla opetusmäärillä. Kun C-kortin suorittaa 9.9.2009 mennessä niin kaupan päälle tulee vielä ammattipätevyys.

Elokuusta alkaen POLOinen saattaa hieman hiljentyä, sillä päivittäinen autoilu loppuu työpaikkani muuttaessa 1½ km päähän kodistani. Missään tapauksessa en kuitenkaan luovu autosta, sillä sehän on perheenjäsen! Olkoon se sitten minun elämäni luksusasia, josta maksan ylimääräistä, vaikka ilmankin selviäisi.

Syyskuussa tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun sain ajokortin. Se tarkoittaa sitä, että minun on haettava poliisilta pysyvä ajokortti. Pysyvän kortin saamiseksi hoidettavat velvollisuudet eli pimeäajon ja kakkosvaiheen olen hoitanut jo ajat sitten, joten riittää että kaivan esiin todistukset niistä ja vien sen poliisille.

Hakusanastatistiikkaa


Suurin osa POLOisen kävijöistä on tullut blogiin Googlen kautta ja lähtenyt pois lähes yhtä nopeasti kuin on tullutkin. Toivottavasti kuitenkin löysivät etsimänsä. Erilaisia hakusanoja on ollut 645 kpl, joista yli kymmenen kertaa käytetyt alla.

 1. poloinen (59 x)
 2. arvioiva ajo (37 x)
 3. mikan asentamo (17 x)
 4. kesärenkaiden vaihtoaika (13 x)
 5. nishiki reno (12)

Suosittuja hakusana-aiheita ovat olleet:

 • Polo koeajot, huollot jne.
 • Audi A3 koeajot, huollot jne.
 • Autokoulun kakkosvaihe ja muut autokouluasiat
 • Auton renkaiden vaihtoaika syksyllä ja keväällä
 • Kesärenkaat ja pölykapselit
 • Kolaritilanteet

Välillä nettisivuille tullaan mitä kummallisimmilla hakusanayhdistelmillä, mutta minulla sellaisia on ollut todella harvoja. Tässä kuitenkin muutama erikoisempi:

 • 3 talvirengasta ja 1 kesärengas talvella
 • auton pysäköinti risteykseen
 • kolhii autoa ja lähti karkuun
 • mitä tarkoittaa eniron reittikartat u-käännös
 • nukahdin rattiin vakuutus
 • pakki päällä ja jarrua painaessa vaihteistosta kuuluu ääniä
 • paku ja mies
 • vakuutus korvaus kolarissa jos aiheuttajaa ei tiedä

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Jenni Polo Polo Senior

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (38) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (8) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (46) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (44) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (62) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (34) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (42) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (8) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb