09.02.2009

Kunnossa!

Viime keskiviikkona livistin töistä jo puolilta päivin viedäkseni Poloisen takaisin korjaamolle oven raosta kuuluvan suhinan takia. Vaikka vakuutus korvaakin korjauskulut, ei se valitettavasti korvaa aikaa, mitä kuluu siihen, kun autoa käyttää korjaamolla ja hoitaa muuten asioita korjaamiseen liittyen. Nytkin tuli iltapäivältä tuntipankkiin reilut 3 tuntia miinusta, mikä on jossain välissä tehtävä takaisin. Työpaikkani on sen verran syrjässä, että sinne ei ole mitään toivoa päästä takaisin muutamaksi tunniksi, ellei sitten olisi yrittänyt kinuta kyytiä autoliikkeeltä.

Puolen neljän maissa marssin kaverini luota takaisin Jyväskylän Autotarvikkeelle hakemaan Poloa kotiin. Oven tiiviste oli vaihdettu ja vanha odotti toimiston nurkassa reklamaatiota. Ymmärsin että tiivisteen liimassa oli ollut jotain vikaa, eikä se ollut liimaantunut oveen lainkaan kunnolla. Hyvä että tuli valitettua siitä.

Polon korjaaminen maksoi kokonaisuudessaan noin 2800 euroa. Sain jo pari viikkoa sitten kopion laskusta, mutta siitä oli poistettu se kaikista kiinnostavin tieto eli osien hinnat ja niiden loppusumma. Ne ovat kuulemma korjaamon ja vakuutusyhtiön välinen asia, mutta kokonaishinnan korjaamon työnjohtaja kertoi kyllä minulle, kun kysyin sitä autoa hakiessani. Mietin vain, että kun kerran todelliset hinnat ovat salaisia, niin kuinkahan paljon asiakkaalle ilmoitettu summa eroaa vakuutusyhtiöltä laskutettavasta summasta...?

Vaikka viime viikolla kolarista tuli kuluneeksi jo neljä viikkoa, kolarin aiheuttanut Passat oli edelleen korjattavana. Siihen oli pitänyt ilmeisesti tilata osia vähän kauempaa. Luulin että kolarissa Passatin keula viisti Polon kylkeä, mutta korjaamon työnjohtaja arveli, että Poloiseen olisikin osunut Passatin takakulma, sillä myös se oli mennyt aika ruttuun ja sitä oltiin juuri työstämässä korjaamolla. Itse en kolarin jälkeen kiinnittänyt huomiota Passatin vasempaan kylkeen vaan vain keulaan, mutta toisaalta en käynytkään auton vasemmalla puolella sen jälkeen kun olin ajanut Polon tien sivuun. Työnjohtaja kertoi, että Passattiin oli pitänyt hankkia pelkästään uusia osia 8000 eurolla ja koko korjauksen hinnaksi tulisi noin 10000 euroa. En enää yhtään ihmettele miksi vakuutukset ovat niin kalliita...

Nyt ainakin tuntuisi siltä, että Polo on kunnossa. Ajoin viikonloppuna Tampereelle ja takaisin, eikä kuulunut mitään ylimääräisiä ääniä, vaan auto tuntui olevan täysin entisellään. Korjaamolla oli hyvä palvelu, mutta lunnollisesti toivon että siellä ei tarvitsisi asioida siellä toiste. Yksi korjaaista kyllä huomautti, että saa siellä muuten tulla käymään. =)

(Näin muuten pari yötä sitten unta, että olin selvittämässä kolaria ja paikalle saapunut paloauto ajoi suoraan tien sivuun jättämäni juuri korjatun Poloisen perään. Kirosin unessa enemmän kuin koskaan valveilla ollessani!)

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Huolto Kolarointi Polo Polo Senior Volkswagen

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (38) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (8) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (46) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (44) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (62) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (34) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (42) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (8) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb