20.08.2008

Jenni testaa

Kohta vuoden kestäneellä autoilu-urallani olen Polon lisäksi ajanut tosi harvoilla autoilla. Tykkäisin toki testailla eri autoja, mutta kavereillani ei autoja ole ja muutenkaan en välttämättä halua olla se joka asiaa ehdottaa. Olen ainakin itse niin tarkka autostani että en sitä ihan kelle vain lainaisi ja ajattelen samoin myös muiden ihmisten autoista.

Vanhemmat ovat kuitenkin eri asia ja niinpä käytin heti tilaisuuden hyväkseni, kun viime viikonloppuna aukeni mahdollisuus päästä ajamaan mieheni T:n vanhempien autolla, joka on 1.4-litrainen Nissan Almera vuodelta 1998. T varoitteli että Almera ei ole sitten kovin kiva ajettava verrattuna Poloon, mutta en antanut huomautuksen häiritä. Haluan juuri hakea kokemusta erilaisilla autoilla ajamisesta, sillä minusta on mielenkiintoista vertailla erilaisia ajotuntumia.

Ei Almera ollenkaan paha ollut ajaa. Yllättävän matalalla istutaan, mutta näkyvyys ulos on silti ihan ok. Auton kulmat tuntuivat olevan paljon lähempänä kuin autokoulun Audi A3:ssa, jota kuitenkin pidän pienempänä autona. Kaupungissa en kuitenkaan ajanut, joten täyttä kuvaa auton ulottuvuuksista en saanut.

Maantieajossa huomasin, että Almera ei oikein jaksanut kulkea saman kokoisella moottorilla varustetun Poloiseni tyyliin. Mäissä meinasi vitosella välillä vääntö loppua kesken ja kaasua sai oikeasti painaa.

Vanhassa autossa vaihdekeppi oli tosi pitkä ja niin myös vaihdekepin liikerata. Nopeasti sitä kuitenkin oppi käyttämään ja illalla hypättyäni takaisin Poloisen rattiin vaihdekeppi tuntui hetken ihan nysältä.

Almerassa minua häiritsi kierrosmittarin puute. Tykkään autolla ajaessa seurata kierrosmittaria ja sen perusteella vaihtaa vaihteita. Nyt piti vain koittaa kuunnella ja tunnustella missä vaiheeessa vaihtaa isommalle tai pienemmälle. Yllättävän helposti se kyllä kävi. En muuten sammuttanut autoa kertaakaan, vaikka vähän arvelin niin käyvän. Kytkintuntuma oli mukava.

Tähän päätän erittäin subjektiivisen ja suppean autoarvosteluni. Ihan kiva auto ajaa, mutta Polossa on paljon pikkumukavuuksia joita vähän kaipaili. Iällä saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa...

Auto turvallisesti perillä.


Äidit ovat hauskoja kun ovat molemmat niin ihmeissään kuinka olen avoimesti ajamassa autolla. Reissuun mukaan haettu äitini ihmetteli että miten olen niin valmis testaamaan eri autoja. T:n äiti sen sijaan oli viime syksynä ihan järkyttynyt kun lähdin työkaverin kanssa ajamaan Ouluun vasta pari viikkoa Polon hankkimisen jälkeen. Minä vaan otan kaikki uusissa tilanteissa ajot haasteena ja mahdollisuutena tutustua uusiin tilanteisiin. Se on sitä intoa, mistä syystä tämän bloginkin perustin.

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Jenni Muilla autoilla ajaminen Nissan

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (35) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb