23.12.2019

Testikuski-koeajo: Ford Ranger

Ford Ranger on Euroopan myydyin lava-auto ja sen lippulaivamalli on Wildtrak, jossa mennään maastoon viittaavasta nimestään huolimatta vahvasti tyyli edellä: tästä kertoo jo kyseisen mallin varusteet, eli esimerkiksi titaaninsävyinen etusäleikkö sekä astinlaudat.

Ehdottomasti paras Ranger maastoon on Raptor-versio, josta löytyy esimerkiksi erikoisiskunvaimentimet sekä kuusi erilaista ajotilaa.

Moottorina tässä koeajamassamme Wildtrakissa oli 2,0-litrainen diesel, josta irtoaa yhteensä 213 hevosvoimaa. Vertailun vuoksi täytyy todeta, että aiemmissa Rangereissa revittiin suurin piirtein saman verran tehoja irti 3.2 litran koneesta, eli moottorin kokoa ollaan saatu piennettyä selvästi (ja samoin myös kulutusta). Vaihteistona tässä koeajomallissa oli 10-lovinen automaattivaihteisto, joka tuntui toimivan melko moitteettomasti ajossa.

Uusi Ford Ranger on kaiken kaikkiaan varsin mielenkiintoinen vaihtoehto lava-autoksi. Se on ominaisuuksiensa puolesta niin sanotusti ajan tasalla, eli siitä löytyy muun muassa liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän, kaistanpitoavustimen ja alamäkihidastimen kaltaisia ominaisuuksia.

Jos lava-auto kiinnostaa ja on pinkka kunnossa, on Wildtrak oikein houkutteleva vaihtoehto.

Keskustelu

Ei kommentteja

Uusimmat kirjoitukset

nwdb