19.02.2020

Testikuski-koeajo: Audi A5 g-tron

Puhutaanko kaasuautoilusta tarpeeksi? Ei mielestämme. Kaasu on kuitenkin ekologisesta näkökulmasta katsottuna varsin järkevä energiamuoto ja kaasuautoissa on muutoinkin paljon järkeä.

Meillä oli mahdollisuus koeajaa vuosimallia 2019 oleva Audi A5 g-tron, joka ei tuottanut pettymystä. G-tron mallimerkintä kertoo meille siis sen, että kyseessä on kaasuauto ja se taitaakin olla ainoa asia, mistä ulkopuolinen voisi päätellä kyseisen auton kulkevan kaasulla. Mielestämme tämä on pelkästään hyvä asia. Esimerkiksi silloin kun hybridiautot alkoivat vyöryä ensimmäistä kertaa markkinoille, kauhisteli moni sitä kuinka suoraan sanottuja rumia ne olivat. Kaasuautojen kohdalla tilanne on kuitenkin aivan toinen ja sitä voi hyvillä mielin ajella samannäköisellä autolla kuin esimerkiksi se naapurin Matti. 

Muutoinkin Audi A5 g-tron oli varsin pätevä menopeli. 170-hevosvoimaisen koneen ansiosta auto kiihtyi varsin mukavasti ja kyyti oli totuttua Audi-laatua, eli mukavan tasaista ja vakaata. Emme äkkiseltään keksi yhtään järkevää syytä, miksi kaasuautoihin ei kannattaisi itse kunkin tutustua hieman tarkemmin.

Katso videolta, mitä muuta kerrottavaa meillä oli tästä kyseisestä g-tron -mallista.

Keskustelu

Ei kommentteja

Uusimmat kirjoitukset

nwdb