11.06.2016

Sähköautoilijat ry ja sen puheenjohtaja Teollisuusneuvos Kari Kallonen

Teollisuusneuvos Kari Kallonen

Teollisuusneuvos Kari Kallonen on ollut vaikuttamassa olennaiseen osaan Suomalaisesta yritysmenestyksestä. Karin isä Aulis Kallonen perusti vuonna 1956 menesyksekkään Orthex yrityksen, jonka Kari sitten myöhemmin otti haltuunsa ja johti sitä ansiokkaasti, kunnes joitain vuosia sitten myi lopun omistuksensa.

Minä todella arvostan näitä Suomalaisia yritystarinoita ja niiden tekijöitä.
Me tarvitsemme nyt näitä lisää Suomeen enemmän kuin koskaan.

Kari on kuvataiteellisesti ja musikaalisesti myös lahjakas. Hän on suunnitellut mm Brammo -sähkömoottoripyöräänsä erittäin onnistuneen grafiikan.
Brammo Empulse R -sähkömoottoripyörän koeajo

Kari toimii mm Sähköautoilijat ry:n sekä Tesla Club Finlandin puheenjohtajana.
Hänestä voisi kirjoittaa vaikka kirjan. Tiivistän nyt tällä kertaa kuitenkin tähän.
Jos haluat lisätietoa Karista, löytyy sitä netistä runsain mitoin.

Sähköautoilijat ry

Yhdistys toimii  ajatushautomon periaatteella valtakunnallisena edunvalvojana sähköautoilijoille, sähkömotoristeille ja muille sähkökäyttövoimaa käyttäville ajoneuvojen käyttäjille. Yhdistys kerää mielipiteitä ja näkemyksiä yksilöiltä ja yhteisöiltä ja muodostaa niistä edelleen ideoita sähköajoneuvojen käyttäjien eduksi.

Puheenjohtaja Karilla on hyviä yhteyksiä, joilla hän voi pyrkiä vaikuttamaan sähköisen liikenteen kehittymiseen maassamme.

Yhdistys on toteutettu erittäin tiiviillä organisaatiolla kustannusten minimoimiseksi.
Yhdistyksen toiminnan julkisuus on tällä hetkellä paljolti sen Facebooksivujen varassa, mutta Kari kertoi, että nettisivutkin ovat pian tulossa.

Tapaamisemme 10.6.2016

Minulla oli kunnia tavata Karia hänen kotonaan perjantaina 10.6.2016 hänen kutsustaan tulla koeajamaan hänen Brammoaan. 

Tapaaminen oli hieno osoitus myös modernin sähköisen median ja real life -kohtaamisesta. Olemme jo reilun vuoden ajan kohdanneet sähköisissä medioissa useita kertoja. Koskaan aiemmin emme kuitenkaan kasvotusten.

Rehellisesti sanon, että olemme olleet sähköisissä medioissa joskus myös eri mieltä ja arvostankin sitä, että asioista voidaan keskustella ja olla myös eri mieltä. Rakentavaan keskusteluun kuuluukin eri näkemysten ymmärtäminen ja niistä yhteisen kokonaisuuden kasvattaminen.

Kasvotusten kohtasin hyvin lämminhenkisen ja vuolaasti juttelevan herrasmiehen. Aikaa olisi saanut helposti keskustelussa kulumaan päivänkin, mutta minulla oli aikataulupaineeni tällä kertaa.

Sanalla sanoen kohtaamisemme oli iloisen positiivisesti mieleen jäävä.
Toivottavasti ja hyvin varmasti kohtaamme erilaisissa sähköisen liikenteen tapaamisissa pian uudelleen ja uudelleen.

Kiitos Karille tapaamisesta.
Terveisin Marko

Keskustelu

Kari Kallonen
11.06.2016 21.57

Lämmin kiitos itsellesi Marko. Olen vahvasti sitä mieltä, että Sinä johdat kyllä vaikuttavuudessa ja sähköautoilun (tai sähköisen liikkumisen) kentässä. Kirjoitat hyviä ja mielenkiitoisia juttuja niin blogissasi kuin yhteisissä digitaalisissa kentissä.

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Blogin avainsanat

#evvintertour2020 (7) #rapdigate (3) ABB FIA Formula E (1) AIWAYS (1) Ajo-opetus (4) Ajo-opetus sähköautolla (4) Akku (26) akun koko (13) Ampera-e (2) Audi (4) Aurinkosähkö (1) Autonäyttely (17) BEV (197) BMW (4) Borgward (1) Chery (1) Citroen (2) Cooper SE (3) Daimler (1) DS3 (1) Ego (3) eGolf (2) e-Golf (2) E-Mehari (1) Energiankulutus (18) Energica (3) e-Niro (2) E-Tense (1) eTROPHY (1) Eva (1) evlapland (1) evwintertour (1) Formula E (4) historia (1) Honda (1) hybridipyörä (1) Hyundai (13) i3 (4) IAA2017 (14) ilmansaaste (2) ilmastonmuutos (2) Ioniq Electric (7) I-PACE (2) Jaguar (2) kaasuauto (4) kattotaakka (3) Kattoteline (1) Kia (4) koeajoraportti (11) Kona (8) Käytetty sähköauto (7) Latauslaite (4) Leaf (38) Leaf+ (1) Leaf40kWh (27) Leaf62kWh (1) Liikennemyymälä (1) Lofootit (3) Mercedes Benz (1) Mini (3) Model 3 (5) Model S (3) Moottoripyöränäyttely (1) moottoriurheilu (4) MP 2017 (1) Nissan (41) Norja (2) omapaino (1) Opel (2) Opetuslupa (2) ostajan opas (2) Pikalataus (5) range (3) rata-ajo (2) Rekisteröintitilasto (55) Renault (6) Roadster (3) Skoda (1) Smart (1) Soul EV (2) sähköauto (175) Sähköauto talvella (16) sähköautokokemus (20) sähköautomatkailu (30) Sähköauton lataaminen (16) sähköbussi (1) Sähkökelkka (1) sähkölinja-auto (1) Sähkömoottoripyörä (6) Sähkönysse (1) sähköpyörä (5) Tampere (2) TEM-tuki (1) Tesla (14) Thunder (1) tietopankki (1) Toimintamatka (7) video (1) Volkswagen (3) VW (3) Zoe (10)
nwdb