27.06.2010

Myöhäinen katsastus

Käytin Poloisen lopulta katsastuksessa. Katsastuksen saa suorittaa 1.3. - 30.6. välisenä aikana mutta en tehnyt sitä aiemmin, koska odottelin hyvää tarjousta. Edelliskerran jälkeen Jyväskylään on perustettu pari uutta alan yritystä, jotka ovat saaneet poljettua kaupungin katsastushintatasoa hieman alaspäin. Vuoden vaihteessa oli tosi hyviä tarjouksia, mutta sitten kun Polon aika koitti, ei enää tullut mitään spesiaalia. Nyt hinnat halvimmat ovat asettuneet 59 euroon (katsastus + OBD + päästömittaus), joka tosin sekin on vähemmän kuin viime vuonna maksamani.

Katsastuspaikaksi valitsin uuden toimijan nimeltä Q-Katsastus. Toinen saman hintainen vaihtoehto olisi ollut Meidän katsastus, mutta jotenkin Q-Katsastuksen nettisivuista huokui nuorekkaampi imago ja valitsin sen. Ihan järjetön tunneperäinen valinta siinä mielessä, että Q:n nettisivuilla ei kerrota muuta kuin ihan pakolliset asiat. Uusintakatsastuksenkin hinta (taisi olla noin 15 e) piti kysyä erikseen. Meidän katsastuksen nettisivut ovat asialliset, niillä on tarkkaan eritellyt hinnat ja kaikenlaista muutakin infoa. Samalla ne ovat kuitenkin myös valitettavan tylsän näköiset.

Varasin ajan Q-Katsastukseen viikkoa aiemmin, jolloin haluamani aika 16:30 oli vielä joka päivä vapaana. Paikan päällä ehdin olla vain pari minuuttia, kun Poloa jo kysyttiin. Jarrutestit pystyttiin suorittamaan heti, mutta halliin nostimelle ajamista jouduttiin odottamaan viisi minuuttia, koska niitä oli käytettävissä vain kaksi ja katsastusmiehiä neljä.

Hallissa ihmettelin, miksi katsastusmies löi nyrkillä Polon umpioita, mutta hän yrittikin saada ajovalojen korkeussäätöä toimimaan. Lyömisen jälkeen oikeanpuoleinen korkeussäätö alkoi toimia, mutta vasemmanpuoleinen pysyi liikkumattomana. Sama vika, mikä huomattiin jo viime katsastuksessa. Tällä kertaa siitä kuitenkin napsahti korjauskehotus, kun viimeksi katsastusmies vain totesi ettei toimi, muttei myöskään tehnyt siitä mitään merkintää. Ärsyttää viedä auto nyt huoltoon, kun on tuollainen pikkuvika kyseessä. Työkaverini aina sanoo että kyseessä on vain kehotus eikä korjauta autonsa haljennutta sivupeiliä, mutta jos kehotuksessa kerran on määräaika niin täytyy se minusta hoitaa.

Muuta vikaa Polossa ei ollut ja se saikin katsastuksesta hyväksytyn leiman. Olin hieman huolissani jarrujen suhteen, kun pelkäsin että ne olisivat taas umpiruosteessa. Taloudellinen ajotapa käy kalliiksi, jos jarrut menevät käytön puutteesta johtuen vaihtoon. Kysyin jarruista erikseen ja katsastusmies sanoi, että niistä näkyy että ne ovat olleet ruosteessa, mutta ruosteet on jarrutettu pois. :D Otin ihan asiakseni jarrutella edellisellä viikolla muutaman kerran rajusti 60-100 km/h nopeudesta saadakseni jarruista mahdolliset ruosteet pois. Näköjään tepsi.

Q-Katsastuksesta jäi ihan hyvä maku ja jos se edelleen pysyy halvimpien asemien joukossa, vien Polon sinne varmaan ensi vuonnakin. Delta-Auton kanssa yhteiset odottelutilat olivat oikein viihtyisät verrattuna K1-Katsastuksen Sorastajantien ahtaaseen koppiin, vaikka en niissä kauan viihtynytkään. En kuitenkaan ole tässä asiassa kovin uskollinen asiakas, vaan jos löytyy halvempi paikka, ajan oikopäätä sinne. Kyseessä on kuitenkin vain lakisääteinen toimitus, ei sen enempää.

Keskustelu

Antti-Juhani Kaijanaho
28.06.2010 03.05

Jos poliisi havaitsee ratsiassa tai muuten auton pysäytettyään, että katsastajan merkitsemää korjauskehoitusta ei ole noudatettu määräajassa, saattaa siitä saada sakot.

Koska kehoitus poistuu vasta seuraavassa katsastuksessa (jos vika on silloin poissa) ja koska joskus vika saattaa uusiutua vuoden aikana, on järkevää kuljettaa autossa rekisteriotteen lisäksi myös tositteet korjauskehoitusten johdosta tehdyistä korjauksista, jolloin on jotain mitä näyttää poliisille :-)

Jenni
28.06.2010 08.25

Tai sitten jos korjaus on näkyvä niin voi vain esitellä et katsokaa, nyt toimii. :)

Antti-Juhani Kaijanaho
28.06.2010 12.25

Niin siis ne korjaustositteet on sitä varten että jos se sama juttu hajoaa ennen seuraavaa katsastusta. Silloin ei voi sanoa että hei tää toimii :-)

Jenni
28.06.2010 13.54

Niin tietenkin, tuo uusi hajoaminen ei tullut mulle lainkaan mieleen... :D

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Jarrut Katsastus Polo Polo Senior

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (34) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb