24.08.2009

Kutsu

Mieheni ehti perjantaina jo vähän säikähtää, kun löysi postien joukosta alla näkyvän kirjekuoren, jonka päällä luki "kutsu".


Mies säikähti, että kyseessä olisi kutsu kertausharjoituksiin, mutta ei sentään. Kirjeestä nimittäin paljastui jotain paljon houkuttelevampaa. Uusi POLO!

Tarkemmin sanottuna kirjeessä oli kutsu tulla autoliikkeeseen tutustumaan uuteen Poloon ennen muita. En tiedä mitä ennen muita tarkoittaa, sillä mistään aikataulusta ei ollut puhetta, vaan vain lähiseudun volkkareita myyvien autoliikkeiden osoitteet. Kukin voi selvästi itse sopia, milloin on tervetullut tutustumaan. Minusta olisi kyllä paljon houkuttelevampaa, jos olisi suoraan tarjottu aikaväliä, jolloin olisi erityiset tutustumispäivät. Samalla tavalla kuin viime vuonna kävin testaamassa Sciroccoa Volkswagen Demo Tour 2008:lla.

Kutsun mukana tuli houkutteleva esite, jossa komeili uusi punainen Polo.


Ajoin viikko sitten Jyväskylän Autotarvikkeen ohi ja bongasin pihasta kaksi uutta oranssinpunaista Poloa. Mallista ei voinut erehtyä, kun autojen kyljissä luki isolla "Uusi POLO". Mutta miksi uusissa hienoissa autoissa oli peltivanteet ilman pölykapseleita? Kyllä ne olisivat ansainneet aluvanteet alleen.

Kun näin viime talvena kuvat uudesta Polosta, en oikein lämmennyt sen muotoilulle. Ei se ollut enää Polo, vaan pieni Golf. Sittemmin uusi muotoilu vihaisine lamppuineen sai minut puolelleen. Siinä on Sciroccomaista tyyliä, mikä ei ole ihmekään, sillä Pololla ja Sciroccolla (kuten myös uudella Golfilla) on ollut sama suunnittelija. Sivuprofiililtaan auto näyttää kuitenkin ihan vanhalta kunnon Pololta.

Täytyy myöntää, että uusi Polo kyllä houkuttelisi. Koska se on niin kivan näköinen. En myöskään hetkeäkään epäile, etteikö auto olisi kiva ajettava. Ajattelinkin mennä koeajamaan sen jossain vaiheessa, sillä on mielenkiintoista saada tietää, miten se eroaa omasta Polostani ja viime talvena vuokralla olleesta uudemmasta Polosta. Uuden Polon moottorivaihtoehdoista kiinnostaa vain ja ainoastaan 1,2 litrainen TSI, jota tulee saamaan Suomesta vasta loppuvuodesta. Se olisi sopivan pieni, mutta pippurinen ja vähäruokainen. Valitettavasti hintakin on aika pippurinen, joskaan en nyt löytänyt tähän hätään mitään faktatietoa asiasta. Uusien Polojen hinnat lähtevät 14500 eurosta, mutta TSI:n hinta ei varmasti jää siihen.

Oikeasti tällä hetkellä ei ole mitään järkeä vaihtaa autoa, vaan oma Ploomme (kyllä, Ploo :D) on arvokkain käyttöarvoltaan. Hyvässä kunnossa oleva perusauto, jonka myyntiarvo on kuitenkin jo tipahtanut jonkin verran. Mikään ei silti estä tutustumasta uuteen ja haaveilemasta siitä.

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Polo Polo Senior Unelmointi Volkswagen

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (38) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (8) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (46) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (44) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (62) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (34) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (42) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (8) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb