31.08.2013

Harjaton pesu

Käytin Polon pesussa Jyväskylän Autotarvikkeen pesuhallissa pari päivää sitten. Sinne on pitänyt mennä jo pitkään, sillä ostin tuon yhden kerran pesukortin sinne jo keväällä. Silloin pesuhalliin oli kuitenkin yhden auton jono ja toinen pesussa niin pitkään, ettemme ehtineet sinne ennen sulkemisaikaa. Siitä saakka kortti on pyörinyt autossa, koska harvemmin tulee oltua liikenteessä Pololla autoliikkeen aukioloaikoina. Nyt kun edellisestä pesusta alkoi olla puolitoista kuukautta ja Polo ravassa, ajattelin että käytänpä kortin lopulta.
 
Tällä kertaa jouduin odottelemaan omaa vuoroani vain hetken, kun edellinen auto peseytyi. Vaihdoin pari sanaa kuskinkin kanssa, koska hän oli ajanut auton pesuhalliin ja poistunut itse odottelemaan pihalle. Tämä onnistuu, koska auton voi ajaa halliin ja vasta sitten syöttää lipukkeen. Kuulemma autosta kyllä ehtii poistua vaikka tekisi toisessakin järjestyksessä. En ole koskaan ajatellut että näin voisi tehdä! Autotarvikkeen pesuhallista ei ajeta läpi ja ulko-ovikin on auki koko tapahtuman ajan joten miksei. Itse tyydyin toimimaan perinteisesti ja pysyin autossa pesun ajan.

 

Peilailua pesuhallissa.
 
Olin valinnut pelkän harjattoman peruspesun ilman ylimääräisiä asioita, sillä en halua naarmuttaa Polon maalipintaa harjoilla ja CQuarz-käsittelyn vuoksi siihen ei myöskään tarvitse mitään vahoja. Silti toimitus kesti sellaiset 9 minuuttia, mikä on aika pitkään verrattuna esim. Keljon Citymarketin pesukoneeseen, josta talvella autot menivät läpi keskimäärin viidessä minuutissa.
 
Pesu tuntui varsin perusteelliselta ja laite jopa antoi pesuaineen vaikuttaa jonkin aikaa. Valitettavasti autoa ei voi tuon pesun jälkeen hyvällä tahdollakaan sanoa puhtaaksi, vaan kyljet jäivät kauttaaltaan likaisiksi. Tiedän, Polo oli päässyt melko likaiseksi eikä harjaton pesu pysty koskaan yhtä hyvään tulokseen kuin harjallinen, mutta silti pesutuloksen heikko laatu pääsi yllättämään. Pinta jäi niin likaiseksi, että siihen voi piirtää. :D
 
Luulin etten osaa käsitellä kuvaa kun auto jäi niin mattapintaiseksi, mutta syy olikin vain se, että auto ei vain yksinkertaisesti kiillä. Kyljet ovat ihan pilkulliset ja täynnä vanhoja valumajälkiä.
 
Harjaton pesu toiminee, jos autoa pesee viikottain ja se on vain vähän pölyinen, mutta muuhun siitä ei kyllä ole. En kyllä sanoisi että on muustakaan harjattomasta pesusta, sillä melko likaiseksi Polo jäi talvella siinä Keljon pesukoneessakin. Silloin ero vain oli suurempi kun auto oli alunperin niin tajuttoman rapainen loskakelien jäljiltä. Ja oli pimeää eikä auringonpaiste paljastanut. Tuota Keljon konetta joku on kehunut Jyväskylän parhaaksi harjattomaksi pesuksi ja olen myös siinä käsityksessä, että Autotarvikkeen kone olisi toinen tosi hyvä. Ainakin se taitaa olla kaupungin uusin.

 

Mene ja tiedä, mutta minä taidan suunnata taas pian käsinpesuun. 12-16 euron huuhtaisu vs. 25 e käsinpesu - ei tarvitse kauan miettiä kumman valitsen jatkossa. (Paitsi talvella, kun pitää saada pahimmat ravat pois enne lumisadetta.)

Keskustelu

Ei kommentteja

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Polo Junior Puhtaanapito

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (35) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb