03.03.2015

Autoja, moottoriurheilua ja naisia

Vaikka otsikko voi kuulostaa miehille suunnatusta jutusta, niin nyt kuitenkin kaikki autoista ja autoilusta kiinnostuneet naiset korvat hörölle! Oletko koskaan miettinyt, että olisi kivaa harrastaa jotain autourheilua, mutta et tiedä, miten siihen touhuun pääsisi mukaan? Naistenpäivänä 8.3.2015 olisi erittäin hyvä tilaisuus saada lisätietoa asiasta, sillä silloin järjestetään naisten moottoriurheilu- ja autoilupäivä Saukkolan EK:lla Lopella klo 11-16. 

AKK Motorsport ry:n, Autoliiton ja Moottoriliiton yhteisvoimin järjestämässä tapahtumassa pääsee tutustumaan lukuisiin eri moottoriurheilulajeihin, -urheilijoihin, heidän kalustoonsa ja seuratoimintaan. Esiteltävinä lajeina ovat mm. ralli, crosskart, jokkis, enduro, taitoajo ja ecorun. Autojen kyytiin pääsee ja osalla on mahdollista myös ajaa itse ammattilaisten opastuksella. Tämä tosin säävarauksella, sillä vielä ei tiedetä, missä kunnossa radat ovat. Ja hei, saa sinne tulla vaikka olisi mieskin. Naisilla vain on etuajo-oikeus kyydityksiin. :) Eikä muuten maksa mitään!

Naispuoleisia moottoriurheilijoita edustamassa on Suomen kuumimpia nimiä, mm. Emma Kimiläinen (rata-autoilu), Kaisa Eiristö (karting), Sanna Kärkkäinen (motocross), Hanna Heinola (enduro), Mia-Maria Vepsäläinen (drag racing) ja Kirsi Kainulainen (road racing).

Lisätietoa tapahtumasta voi lukea täältä.

 

Itse olen tapahtumassa edustamassa muutaman huippupihistelijän kanssa Ecorunia eli taloudellisuusajoa, joka on yksi helpoiten lähestyttävistä autourheilun muodoista. Ecorun-kilpailuissa ajetaan annettu reitti normaalin liikenteen seassa, määritellyn aikarajan puitteissa, niin vähällä polttoaineella kuin mahdollista. Et siis tarvitse kisaan kuin tavallisen henkilöauton, kellon ja kevyen kaasujalan. Ja kartturin lukemaan tiekirjasta, minne käännytään seuraavaksi ja millaisia nopeusrajoituksia reitillä on.

Osallistuin taloudellisen ajon kilpailuun ensimmäistä kertaa viime keväänä #onnellistenajokoulu'n kanssa ja jäin koukkuun. Aika iso kynnys olisi ollut lähteä kisaamaan ihan pystymetsästä, joten ainakin minusta tällaiseen esittelytapahtumaan olisi ollut tosi mahtavaa päästä osallistumaan! Elikkä jos taloudellinen ajaminen kiinnostaa kilpailumuotona yhtään, niin tule ihmeessä testaamaan!

Meillä on Saukkolassa ajettavana 15 kilometrin / 21 minuutin mittainen reitti, josta saa varmasti aika kivasti tuntumaa touhuun. Tässä jo ennakkoon tutustuttavaksi kartta ja tiekirja. Voit tulla testaamaan niin ajamista kuin tiekirjan lukuakin ja me olemme käytettävissä, jos tarvitset kartturia/kuskia. Itse en tosin ole toiminut kertaakaan kartanlukijana, mutta kertahan se on ensimmäinenkin... Totta puhuen kokeilenkin sitä nyt mielelläni itsekin, kun ei ole kisa kyseessä. Ja meinasin muutenkin imeä kaikkea tietoa noilta meidän konkareilta. :D

Saukkolan EK -ajoharjoittelualue on hieman korvessa, mutta älä anna sen hidastaa! Ei sinne aja kuin 35 minuuttia Hämeenlinnasta ja 30 minuuttia Riihimäeltä. Niiden välimaastossa se sijaitsee. Osoite on Saukkolantie 160, 12920 Topeno. Nähdäänkö sunnuntaina?

Keskustelu

Piia / Rattituntuma
05.03.2015 10.09

Nyt pikkasen kismittää että muita suunnitelmia jo olemassa! Häytyy pistää korvan taaksen ja ensi vuonna (kun tällainen toivon mukaan järkätään) tulla ihmettelemään!

Jenni
05.03.2015 20.26

Voih, onpa harmi ettet päässyt mukaan! Vähän myöhään tästä alkoi minusta tiedotuskin... Mutta ei huolta, kuulemani mukaan vastaavanlainen tapahtuma olisi suunnitteilla jo uudestaankin, että ehkäpä sinne sitten pääset. :)

Aiheeseen liittyvää

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoituksen avainsanat

Ecorun Tapahtuma

Arkisto

Blogin avainsanat

#onnellistenajokoulu (12) Ajoharjoittelu (2) Ajovarusteet (8) AL-Sport (6) Audi (13) Autokoulu (30) Autoliitto (4) Autolla ulkomailla (10) Auton hankkiminen (6) Autonhuollon perusteet (11) Autoslalom (2) Bensan kulutus (13) Citroën (1) Demo Tour (6) Driveco (6) Econen (2) Ecorun (40) Ford (3) Hakkapedia (3) Hakkapeliitta 8 (2) Honda (1) Huolto (39) Hybridiautot (6) Hyundai (3) Jarrut (9) Jenni (37) Joukkoliikenne (2) Jyväskylä (12) Jyväskyläläistä liikennekulttuuria (7) Kaasuauto (2) Katsastus (9) Kaupunkiajo (8) Kawasaki ER-5 (13) Kevytliikenne (8) Kia (2) Kilpailu (2) Kirja (1) Koeajo (47) Kolarointi (12) Kolhut (5) Kuntotarkastus (1) Lainsäädäntö (5) Land Rover (1) Leonidas (46) Lexus (3) Liikennesäännöt (16) Liikenneturvallisuus (7) Lotus (3) Maalipinta (5) Maantiellä ajo (22) Maastoajo (4) Mazda (16) Mercedes-Benz (3) Moottori (3) Moottoripyöräily (29) MP-kurssi (9) Muiden käyttäytyminen (27) Muilla autoilla ajaminen (63) Navigointi (6) Nishiki Hybrid Comp (3) Nishiki Reno (7) Nissan (14) Ohittaminen (6) Omat mokat (11) Ongelmatilanteet (13) Opel (1) Opetuslupa (3) Pimeällä ajo (8) Pohdiskelu (30) Poliisi (2) Polkupyöräily (14) Polo (69) Polo Junior (52) Polo Senior (47) Polttoaine (1) Puhtaanapito (14) Pysäköinti (14) Rata-ajo (16) Reissut (33) Renault (2) Renkaat (35) Ruuhka (7) Scirocco (7) Seat (40) Seat Leon (43) Skoda (7) Subaru (1) Sumu (2) Suzuki (1) Sähköauto (14) Takuu (4) Taloudellinen ajo (49) Talvi (35) Tampere (2) Tankkaus (3) Tapahtuma (34) Tesla (5) Toyota (9) Tuunaus (5) TV-ohjelmat (3) Törttöily (9) Unelmointi (14) Valot (8) Verotus (1) Video (9) Volkswagen (51) Volvo (1) Vuokraus (6) Yhteistyö (16) Yleinen (22) Äänentoisto (4)
nwdb