ARTIKKELI

13.03.2015

Älykästä autoilua - Autoilun mobiilisovellusten top 10

Teksti: Topi Ranta

Autoilukaan ei ole jäänyt paitsi viime vuosien suuresta älypuhelinsovellusten buumista. Niin kutsuttuja applikaatioita löytyykin moneen käyttöön: hupiin, hyötyyn ja kaikkeen siltä väliltä. Listasimme kymmenen parasta Suomessa toimivaa sovellusta sekalaisessa järjestyksessä.

 

ParkMan

Suomalainen ParkMan on aidosti autoilua hyödyttävä parkkisovellus. Sen perimmäinen tarkoitus on toimia helppona parkkimaksutapana. Suurimmissa Suomen kaupungeissa toimiva ParkMan on autokohtainen. Kun saavut pysäköintipaikalle, laitat sen raksuttamaan pysäköintiaikaa ja parkkipirkko voi tarkistaa rekisteritunnuksestasi, onko maksu pyörimässä. Veloitus tapahtuu automaattisesti luottokortilta ja kaiken bonuksena ParkMan osaa näyttää sinulle vapautuvia parkkipaikkoja, kun sovelluksen muut käyttäjät lopettavat pysäköintiään. Näppärää!

ParkMan-sovellus on yksityiskäyttäjälle ilmainen, mutta jokaisesta pysäköintitapahtumasta ParkMan veloittaa 0,50 euroa. Sovellus on saatavilla iOS-, Android- sekä Windows Phone –puhelimiin. Soveltuvuuden omalle paikkakunnalle voi tarkistaa ParkManin sivuilta.

http://www.parkmanworld.com/

 

iOnRoad

Ajamiseen lisäturvallisuutta tuova iOnRoad tuo törmäysvaroitukset ja kaistavahdin sellaisiinkin autoihin, joihin ne eivät ole normaalisti saatavilla. Puhelimen kameran avulla ympäristöä tarkkaileva iOnRoad toimii kuljettajan apusilmänä liikenteessä varoittaen liian pienestä turvavälistä tai karkaamisesta kaistalta. Se osaa myös havainnoida   nopeusrajoitusmerkit. iOnRoad muistaa myös, mihin jätit autosi pysäköidessä ja ohjaa sinut tarvittaessa takaisin autolle. Vaikka vastuu ajosta onkin aina kuljettajalla, ei yhdestä lisävaroittimesta ole koskaan haittaa!

iOnRoad on saatavilla ilmaiseksi iOS- ja Android-laitteille, minkä lisäksi siitä on olemassa maksullinen Pro-versio.

http://www.ionroad.com/

 

 

XLR8

Hybridiautot ovat vähäpäästöisiä ja hyväilevät siten sekä ympäristöä että omatuntoa, mutta kääntöpuolena niiden ongelma on, etteivät ne pidä moottori-ihmisen mieltä kiihdyttävää voimakasta ääntä. Apuun tuleekin XLR8–applikaatio, joka tuo V8-superauton äänet mihin tahansa autoon. Haluttavan auton äänen voi valita viidestä eri klassikkoautosta ja AUX-liittimellä äänet saa kuulumaan auton kaiuttimista niin, ettei takapenkkikään jää ilman. Hyödyllistä? Ei. Hauskaa? Todellakin! Kannattaa muistaa kuitenkin maltti kaasujalan kanssa, sillä räyheä moottorin jyrinä voi petollisesti kutsua antamaan sitä kuuluisaa kenkää vähän liiankin kanssa.

XLR8 on ilmainen ja saatavilla iOS- ja Android-puhelimille.

http://2xlgames.com/xlr8/

 

 

 Witness Driving

Suomessa ollaan onneksi sen verran mukavassa liikennekulttuurissa, ettei täällä yleensä tarvitse pelätä huijareita ja onnenonkijoita liikenteessä. Vai voiko ehkä sittenkin? Tapahtuuko liikenteessä jotain, mikä jonkun muunkin olisi hyvä nähdä kuljettajan lisäksi?

Witness Driving on nimensä mukaisesti ajoa tallentava ohjelma. Epämiellyttävien tilanteiden sattuessa liikenteessä Witness Driving turvaa selustan, mikäli kuljettajaa aiheetta syytetään. Onnettomuuspaikan voi tallentaa GPS-koordinaattien ja sekuntien tarkkuudella myöhempää tarkastelua varten. Kuvamateriaali, aika ja paikka – vedenpitävä yhdistelmä yhdistettynä helppoon käyttöliittymään. Saattaa jopa pelastaa sakoilta.

Witness Driving on saatavilla 0,99 euron hintaan Android- ja iOS-  laitteille.

http://snoringdog.co.uk/

   

Waze

Waze on autoilijoiden oma, reaaliaikainen sosiaalinen media. Se kerää tietoa muista käyttäjistä ja ennakoi siten ruuhkia ohjatakseen käyttäjiä ruuhkattomammille reiteille. Wazen käyttäjät voivat ilmoittaa kartalle onnettomuuksista – ja kyllä – poliisiratsioista. Waze jakaa yhden varoituksen kaikille käyttäjille pitäen huolta siitä, että käyttäjillä on paras tieto senhetkisestä liikenteestä. Sovelluksen karttatiimi lupaa pitää huolta siitä, että kartat ovat ajan tasalla ja palvelu kerää polttoainehintoja käyttäjiltä, jotta edullisin tankkauspaikka on helppo löytää.

Etkö vielä vakuuttunut? Eikö ollut tarpeeksi sosiaalista? Yhteisölliseen Wazeen voi tietysti synkronoida oman Facebookinsakin. Silloin Waze osaa näyttää kaverisi, jotka ovat menossa samaan määränpäähän ja synkronoi ajoreitit sekä –aikataulut, joilla poimit kaverisi kyytiin ollaksenne samaa aikaa perillä. Yksityisautoilu tuskin voi olla jaetumpaa.

Waze on saatavilla ilmaiseksi Android-, iOS- sekä Windows Phone –laitteisiin.

http://www.waze.com/fi/ 

 

 Greatest Drive

Kyllästyttääkö sama vanha nelostie? Olisiko mukava päästä ajamaan vähän tunteikkaampia reittejä ja nähdä kauniimpia maisemia?

Greatest Drive on reittipalvelu, joka nimensä mukaisesti näyttää parhaat ajoreitit. Käyttäjät voivat lisäillä muita varten kartalle hyviä ajoteitä. Greatest Drive toimii yli 160 maassa ja Suomessakin reittejä on hyvin tarjolla. Sille on olemassa myös moottoripyöräilijöille suunnattu sisarohjelma Greatest Road.

Greatest Drive on ilmainen ja saatavilla Android- ja iOS-laitteille.

http://www.greatestroad.com/gdapp.php

 

 

 

 

SpeedHUD

Nopeus. Kiihtyvyys. Yksinkertaisuus. SpeedHUD näyttää sen, minkä jokaisen auton mittariston pitäisi näyttää oikein, eli nopeuden. Varsinkin vanhemmissa autoissa nopeusmittari saattaa kuitenkin siinä määrin falskata, että ulkopuolinen apu on tarpeen.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan SpeedHUD kertoo kuljettajalle ajonopeuden sekä kiihtyvyyden. Sen näytön voi kääntää ja heijastaa yöllä tuulilasia vasten, jolloin mittaristoon ei tarvitse ajon aikana kuikuilla.

SpeedHUD on ilmainen ja saatavilla Android-laitteille.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.speedhud

 

 

 

PlugShare

Sattuuko autosi toimimaan sähköllä? Onko lataus lopussa?

PlugShare on karttapalvelu, joka näyttää sähköautojen latauspisteet ympäri maailman. Se onkin siis pakollinen turva niille, jotka lähtevät uusille teille sähköautollaan. PlugShare erottelee latauspisteet neljään eri kategoriaan sekä antaa käyttäjille mahdollisuuden kommentoida latauspisteitä.

PlugShare on ilmainen ja saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Lisäksi kartta on tutkittavissa selaimella nettisivuilla.

http://www.plugshare.com/

 

 

 

Spotify

Länsinaapuri Ruotsista ponnistanut musiikkipalvelu Spotify ei ensiajatukselta ole autoiluapplikaatio, mutta on oikeastaan ehdottoman hyvä kaveri kuljettajalle. Kun radiokanavat alkavat tympiä eikä mielimusiikkia löydy mistään, Spotifylla tekee omat soittolistat ajomatkoja varten, eikä musiikki harmita varmasti kertaakaan.

Spotify soittaa musiikkia ilman, että sitä tarvitsee erikseen ladata, mutta offline-toiminnolla varmistaa, että myös katvealueilla kuuntelu onnistuu.

Spotify-applikaatio on ilmainen, mutta vaatii rekisteröitymisen. Mainoksista vapaa versio maksaa 9,99 euroa kuukaudessa. Mobiiliapplikaatio on saatavilla niin Android-, iOS- kuin Windows Phone –laitteillekin.

https://www.spotify.com/

 

 

Autorekisteri.fi

Onko tuo romu muka leimassa? Kuka noin tökerösti oikein ajaa?

Suomalaisen Vincit Oy:n teknologiaan perustuva Autorekisteri.fi -mobiilipalvelu tunnistaa automaattisesti rekisterikilvet liikenteestä ja hakee autoista tiedot Trafin rekisteripalvelusta käyttäjälle.  Käyttäjä voi valita, kuinka laajat tiedot autosta haetaan. Tietoja on haettavissa omistajatiedoista aina kattavaan vakuutus- ja katsastushistoriaan sekä valmistenumeroon saakka.

Muistathan kuitenkin, ettei muiden virheistä kannata näpytellä tekstiviestiä ajon aikana. Se kun on laitonta.

Sovellus itsessään on ilmainen ja saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Haut maksavat halutun laajuuden mukaan.

http://autorekisteri.fi/

Ensi viikolla tarkastelussa ovat parhaat autoilua helpottavat fyysiset lisävarusteet!

Keskustelu

Torque!
20.03.2015 08.06

Pakko nostaa vielä esiin jokaisen kotimekaanikon paras kaveri, Torque! toimii siis OBD2-väylään liitettävällä (yleensä Bluetoothilla toimivalla) sovittimella jolla saa reaaliaikaista dataa, päästötestien tuloksia ja vikakoodeja helposti kustomoitavaan ja selkeään käyttöliittymään.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torque&hl=fi

Kirjoituksen avainsanat

Viihde varusteet vinkki hyöty teknologia

Artikkeleiden ja uutisten avainsanat

115 (1) 124 spider (1) 2016 (1) 244 (1) 4WD (2) 520d (1) 60-luku (2) a3 (1) a4 (1) a8 (1) aasia (1) AEB (1) aggregointi (2) ajokortti (1) ajoneuvovero (6) ajovalot (1) Akaa (1) akkuteknologia (3) Alfa Romeo (7) Amazon (1) amg (2) angry birds (1) apple (7) arita (2) armeija (1) Arteon (1) arttu toivonen (1) audi (15) audi a5 (1) audi a5 g-tron (1) autobahn (1) autobrändit (1) AutoCorner (1) autoilun kustannukset (1) autoilun vapaus (1) autokauppa (11) autokeskus (1) autoluotto (1) automaattiset autot (1) automainokset (1) automalli (1) autonjako (1) autonomia (5) autonominen hätäjarrutus (1) autonomous emergency braking (1) auto-onnettomuudet (1) autosalpa (1) autosalpa klubi (1) autotehdas (2) autoteollisuus (4) autotie (9) autovero (5) AWD (1) avoautot (1) bensiini (3) bensiinimoottori (1) Bentley (4) berkeley (1) big data (1) björn wahlroos (1) blogi (1) bmw (13) bmw 7 (1) bmw m3 (1) brexit (1) brändi (4) brändäys (1) budd-e (1) bugatti (1) c3 (1) c4 cactus (2) c4 picasso (1) C63 coupé (1) camaro (1) cardi (1) carrera 4 GTS (1) car-sharing (3) CC (1) celica (1) CES (1) CES Asia (1) chevrolet (3) christine (1) Chrysler (1) citroen (3) citroën (1) civic (3) civic r (2) clarity (1) Continental GT (1) corolla (3) corvette (1) cross country (1) Crossover (4) Cupra (1) cx-5 (1) dacia (1) dacia duster (1) daewoo (1) data (5) datsun (1) defender (2) delorean (2) design (1) diesel (5) dieselgate (1) dieselmoottori (1) digitalisaatio (1) dmc-12 (2) Do Not Disturb While Driving (1) driftaus (1) duster (1) ecorun (2) eko (9) eleanor (1) elokuvat (6) elon musk (5) ennätys (1) ensiauto (6) escort (1) espoo (1) etelä-korea (1) e-tron (1) EU (2) EuroNCAP (1) evankeliumi (1) FCA (1) Ferrari (3) fiat (4) fiat-chrysler (5) fiesta (2) fiesta active (1) Focus (1) Focus RS (3) ford (16) ford fiesta st (1) ford focus (1) ford mustang (1) Ford Mustang GT (1) ford ranger (1) Formula E (1) fpace (1) fractal (1) G300 (1) general motors (1) Geneven automessut (2) GenX Nano (1) Giulia (6) giulietta (1) golf (2) Goodyear (1) google (6) grand cherokee (1) Great Wall (1) gt s (2) Harley-Davidson (1) hilux (1) hinnat (1) historia (2) Honda (9) HR-V (1) h-tron (1) huracan (1) huumori (1) hybridi (3) hyperauto (1) hyundai (3) hyöty (38) hälytysajoneuvot (1) hätäjarrutus (1) i8 (2) icar (1) in english (1) infiniti (1) informaatio (5) i-ROAD (1) i-TRIL (1) ix35 (1) J.D. Power Vehicle Dependability Survey (1) jaguar (7) jakamistalous (1) japani (1) jeep (3) john cooper works convertible (1) joukkoliikenne (5) joulu (1) juhannus (1) juna (2) jussi sippola (1) kaasuautoilu (1) Kadjar (1) kamux (1) katsastus (1) katumaasturi (2) kauppa (1) kaupunkiauto (1) kaupunkiautoilu (1) kaupunkiliikenne (1) kaupunkimaasturi (1) keräilysarja (5) kesä (1) kesäauto (1) kesärenkaat (2) kia (5) kiina (3) kisa (2) koeajo (21) kolumni (16) konsepti (2) konseptiautot (3) kuga (1) kuljettajaton auto (3) kuluminen (1) kuluttajansuoja (1) kulutus (3) kuuloaisti (1) Kwid (1) käyttövoima (3) laakkonen (1) lada (2) lait (3) Lamborghini (3) land rover (3) laurel (1) leasing (1) lexus (4) lf-fc (2) lifestyle (1) liikenne (11) liikennekaari (2) liikenneruuhkat (1) liikennesuunnittelu (7) liikenneturvallisuus (1) liikennevalot (1) lincoln (1) lisävarusteet (1) Los Angeles (1) los angeles auto show (2) lotus (1) luksus (1) luotettavuus (1) länsimetro (3) m3 (1) maastoauto (1) mainonta (1) markkinatalous (1) markkinointi (1) maserati (1) maybach (1) mazda (6) melu (1) menneisyys (1) mercedes (2) mercedes-amg (2) mercedes-amg C63 (1) mercedes-amg gt s (1) mercedes-benz (16) mercedes-benz x (1) mielenilmaus (2) mielipide (1) mini (3) mirai (1) mission e (1) mobiili (3) Model 3 (2) moottori (2) moottoripyörät (2) moottoriteknologia (1) moottoritie (3) moottoriöljy (1) mopoauto (1) Moskova (1) motogp (1) muotoilu (1) musiikki (1) mustang (3) myyjäpalaute (2) mökkiauto (1) Nano (1) navigator (1) neliveto (2) Nissa Signal Shield (1) nissan (8) nissan leaf (2) nissan micra (2) nx (1) octavia (1) onnettomuustietoinstituutti (1) onnibus.com (1) opel (1) ostajan opas (23) palvelu (3) Pebble Beach (1) Perävaunu (1) peugeot (9) peugeot 508 (1) picanto (1) pickup (1) pick-up (1) piloted driving (1) pistokehybridi (6) plymouth (1) plymouth fury (1) podcast (28) pokemon go (1) polttoaine (2) polttoainehinnat (1) polttokenno (1) polttomoottori (6) polttomoottoriauto (2) pop up (2) porsche (3) porsche 911 (1) prius (1) Project One (1) promo (6) puolustusvoimat (2) puristussuhde (1) pyöräily (1) päästöhuijaus (1) päästöt (5) r8 (2) radio suomipop (1) rahoitus (4) rahtikuljetus (1) range rover (1) ranger (2) raskas liikenne (1) ratti.fi (1) rekka (1) Renault (7) Renault Zoe (2) renkaat (7) robottiautot (4) rolls-royce (1) romutuspalkkio (3) ruotsi (1) ruuhka (5) ruuhkamaksu (2) RX-Vision (1) s8 (1) s8 plus (1) s90 (1) saab (3) sakko (5) saksa (1) santander (2) scch (2) scout (1) Seat (1) Seat ateca (1) seat leon (2) sesonki (1) setsuna (1) sierra (1) silver shadow (1) singapore (1) skoda (2) Skoda Octavia (1) Skyactiv-G (1) Skyactiv-X (1) smith-polvinen (1) Sosiaalinen (1) soul ev (1) spark ignition (1) sports car club of helsinki (1) ssangyong (1) S-sarja (1) st (1) stelvio (1) steve jobs (1) ST-Line (1) subaru (2) sunny (1) suojat (1) suojatie (1) superauto (5) Supercharger (2) superkondensaattori (1) suv (4) sähköauto (8) sähköautoilu (20) sähkörekka (1) taas Teslaa (1) Takata (1) talisman (1) taloudellisuus (1) talsiman (1) talvi (1) talvirenkaat (3) tampere (1) Tata (1) tax (1) tekniikka (6) teknologia (28) televisio (1) tempaus (2) Tesla (20) Tesla Model S (1) testarossa (1) testikuski (17) tiedote (22) tieliikenne (1) tiemerkinnät (1) tieraivo (1) tietoturva (1) tietyö (1) tires (1) toimintasäde (1) top gear (2) toyota (17) Toyota C-HR (1) trendi (1) tulevaisuus (7) tuotantolinja (1) turvallisuus (10) turvallisuuskulttuuri (1) turvatyynyt (1) turvavarusteet (1) tutkimus (1) typenoksidit (1) tyyppivika (1) työturvallisuus (1) uber (5) urheiluauto (5) urheilullisuus (2) uutinen (6) uutuus (29) v60 (2) v70 (1) v90 (1) vaihteistot (3) vaihtoauto (1) vakuutus (1) varusteet (10) vauxhall (1) Waymo (2) veneet (1) verkkokauppa (1) verot (11) verotus (5) vertailu (2) vertaisvuokraus (1) vety (3) vetyautoilu (8) video (12) vihreä kaista (1) Viihde (30) vinkki (14) volga (1) volkswagen (10) volkswagen golf (2) volvo (13) volvo 240 (1) volvo xc90 (1) VR (1) vuokraus (1) värit (1) xc60 (1) xc90 (1) xe (1) xj (1) xq30 (1) yhdysvallat (2) ympäristö (2)

Uusimmat kirjoitukset

nwdb