Autorahoitus – nykyaikainen ja ympäristöystävällinen tapa hankkia auto

Auto on yleensä asunnon jälkeen suomalaisten kotitalouksien suurin yksittäinen hankinta. Harvalla on varaa ostaa uusi auto ilman, että auton hankintahintaa pilkotaan pienempiin ja helpommin pureskeltaviin osiin. Vastaamme seuraavassa, mitä autorahoituksesta yleensä kysytään.

Autorahoitus auttaa sinua uuden tai käytetyn auton maksamisessa. Autotie.fi-sivustolla sijaitsevan LähiTapiolan autorahoituslaskurin avulla pystytkin helposti selvittämään, paljonko unelmiesi auto maksaa. Tätä päivää on myös ympäristöystävällinen autoilu. Jos rahoitat auton hankintasi LähiTapiolan rahoituksella, kompensoimme tarvittaessa autosi ajamisesta aiheutuvat päästöt, joten voit ajella autollasi vastuullisesti ja hyvillä mielin.

Autorahoitus onkin erittäin joustava tapa hankkia auto. Kuukausikulut ovat helposti ennakoitavissa, ja auton jälleenmyyntiarvo otetaan huomioon jo rahoitusta laskettaessa.

Laskuri kertoo kuukausierän

Voit ottaa rahoituksen niin uuteen kuin käytettyyn autoon. LähiTapiolan autorahoitus on ketterästi mukana myös vaihtuvissa elämäntilanteissa: voit pyytää osamaksuun lyhennysvapaita kuukausia, muuttaa maksusuunnitelmaa, maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä tai jopa maksaa sopimuksen kokonaan pois ennen sopimuskauden päättymistä.

Autorahoitus onnistuu kätevästi ilman vakuuksia. Hankkimasi auto toimii autorahoituksen vakuutena, etkä tarvitse lainaa varten erillisiä lisävakuuksia mahdollisen käsirahan lisäksi tai henkilötakaajia.

Autotie.fi-sivuston kautta voit kätevästi etsiä itsellesi sopivaa uutta tai käytettyä autoa. Autotie.fi-sivustoon on kätevästi yhdistetty LähiTapiolan autorahoituslaskuri sekä tieto, mistä autoista on saatavilla päästökompensaatio.

Kun olet löytänyt mieleisesi auton, voit hetkessä tarkistaa laskurilla, paljonko kuukausittainen osamaksuerä olisi. Voit säädellä sopimuksen kestoa ja käsirahan osuutta löytääksesi itsellesi sopivan kuukausierän. Laskuri käyttää esimerkkilaskelmassa 6,9 prosentin korkoa. Todelliseen vuosikorkoon, johon sisältyvät lainan perustamiskulut sekä kuukausittaiset käsittelymaksut, vaikuttaa niin lainan pituus kuin käsirahan suuruus.

Pääset jättämään rahoitushakemuksen kätevästi auton ilmoitussivulta. Rahoitushakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, sillä se on vain ennakkopäätös. Rahoitushakemuksista lähetetään tieto kyseisen auton myyjäliikkeeseen, josta sinuun ollaan yhteydessä lopullisen luottohakemuksen tekemiseksi.

Rahoitus ja vakuutus samasta paikasta

Kun olet hankkinut auton ja tehnyt rahoitussopimuksen, voit hoitaa laina-asioita kätevästi LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa. Voit tarkastella palvelusta osamaksusopimuksen tietoja ja laskuja, tarkistaa loppuvelan ja maksusuunnitelmasi, muuttaa omia tietojasi sekä hakea lyhennysvapaita kuukausia.

Autorahoituksen ohella LähiTapiola tarjoaa myös autovakuutuksia. LähiTapiolan kautta rahoitettuun autoon tuleekin hankkia kaskovakuutus, joka sisältää sekä kolarointi- että rahoitusturvan. LähiTapiolan kautta rahoitettuun ja vakuutettuun autoon päästökompensointi ei tuo lisäkuluja. Kompensointi voidaan hankkia autoon, jonka CO2- eli hiilidioksidipäästöt ovat alle 200 g/km. Päästökompensoitavissa olevat autot voit kätevästi tarkistaa osoitteessa Autotie.fi.

Autorahoituksen kautta hankittu auto on rahoitusyhtiön omistuksessa, kunnes auton laina on maksettu loppuun. Tämä ei kuitenkaan estä auton käyttämistä normaaliin tapaan. Esimerkiksi LähiTapiolan rahoittamalla autolla voit lähteä myös ulkomaan lomamatkalle, kunhan hankit LähiTapiolan asiakaspalvelusta tai verkkopalvelusta autolle maastavientivaltakirjan. Jos haluat myydä autosi kesken sopimuskauden, tulee osamaksusopimuksen jäljellä oleva velka olla kokonaisuudessaan maksettu ja ajoneuvon luovutusilmoitus tehtynä nimiisi. Sopimuskauden ajan olet auton haltija. Haltijana pystyt tarvittaessa tekemään ajoneuvolle liikennekäytöstä poiston Traficomin Oma Asiointi -palvelussa osoitteessa www.traficom.fi.

nwdb